Més de cinc-cents artesans omplen des de primer hora del matí els carrers del centre de Figueres. Pariticipen de les Fires al Carrer organitzades pel Casino Menestral de Figueres per les Fires i Festes de la Santa Creu amb deu fires temàtiques que des de mig matí ja atrauen milers de visitants.

La Rambla i tot el seu entorn s'ha convertit avui en un gran mercat al carrer. És un dels actes tradicionals de l'1 de maig a la ciutat que s'espera que repeteixi l'allau de visitants de les passades edicions. El mercat ha anat creixent any rere any ampliant el nombre de carrers. Un dels artesans que ve a Figueres des de fa 35 anys recordava que als inicis amb la plaça de l'Ajuntament i poca cosa més en tenien prou.

La Fira del dibuix és la més antiga, amb 57 anys d'història, i la més nova Fira de la Intolerància estrenada l'any passat. La del Col·leccionisme, Brocanter, Artesania, Alimentació, Foto Art, Mongràfica del Vidre i Ecofira Empordà són la resta de fires que es poden veure durant tot el dia. També hi ha tallers i exhibicions d'artesans.

La Fira és només una de les activitats programades per avui.