L'Ajuntament de Figueres va celebrar ahir el Dia de la Gent Gran dins les Fires i Festes de la Santa Creu homenatjant els 107 figuerencs que el 2017 compleixen 90 anys. Trenta persones van assistir a l'acte, on se'ls va fer entrega d'una record commemoratiu. L'alcaldessa, Marta Felip, va recordar fets històrics i anècdotes de l'any en què nasqueren. Hi havia les dues primeres regidores i ja existia la problemàtica del pas a nivell, que encara persisteix.

L'acte celebrat a la Cate és un dels tradicionals de les Fires. Per Marta Felip, «dels més emotius» de les festes.

Una representació dels més de cent figuerencs que van néixer el 1927 eren ahir presents. «Tots i cadascun de vosaltres heu viscut, heu treballat i heu lluitat, heu compartit vivències i heu anat construint la nostra societat», els va dir l'alcaldessa.

La Figueres d'abans

Fent un salt en el temps a l'any en què nasqueren va recordar que el món començava a veure l'amenaça del feixisme a Europa o es patina la dictadura del general Primo de Rivera.

A Figueres hi havia censats «poc més de 10.000 habitants -menys d'una quarta part de la població actual-», recordava Felip. Malgrat semblar molt lluny, hi havia problemàtiques com el subministrament d'aigua potable o el pas a nivell. Felip recordava que «aquell any ja es reclamava una solució per al pas a nivell de la carretera de Roses. 90 anys després, no tenimi problema amb l'aigua però continuem amb el pas a nivell».

I destacava, entre altres fets d'aquells anys que si avui ella és la primera alcaldessa de la ciutat, fa 90 anys, «Àngela Coll i Enriqueta Paler» eren les dues primeres dones regidores.