Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de l'Escala han detingut tres homes, dos d'ells majors d'edat i un menor, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força. Els detinguts van ser enxampats in fraganti quan estaven robant en una casa del municipi per segona nit consecutiva. Els fets es remunten a la nit del 3 al 4 de maig quan van entrar a l'habitatge de segons residència i se'n van endur ampolles de licor, estovalles, un rellotge i diverses eines de treball, entre d'altres.

L'endemà la policia va saber que un turisme acabava de marxar de la mateixa casa. Amb la descripció facilitada els mossos van localitzar el vehicle a la zona de la platja de Riells. A l'interior, hi van trobar els objectes sostrets. Els agents van detenir els tres joves. El menor va quedar en llibertat i passarà a disposició de la fiscalia de menors quan sigui requerir. La investigació continua oberta per esbrinar si estan relacionats amb altres fets delictius.

El primer robatori es va produir la setmana passada. La nit del dimecres a dijous van entrar en una casa de segona residència del carrer Figueres de l'Escala.

Un cop fetes les comprovacions pertinents, els agents van constatar que els lladres havien accedit a la casa desmuntant les portes exteriors de fusta, forçant la porta metàl·lica i la maneta, que van localitzar a l'interior del vehicle inspeccionat.

Per aquests fets, van detenir els tres joves. Dos d'ells són majors d'edat, de 26 i 18 anys, mentre que el tercer és un menor. Els presumptes lladres, de nacionalitat espanyola, gambiana i marroquina, són veïns de l'Escala i Ripoll.

Els dos majors d'edat van passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que els va deixar en llibertat amb càrrecs. El menor va quedar en llibertat i passarà a disposició de la fiscalia de menors quan sigui requerit.

Els mossos mantenen la investigació oberta per tal d'esbrinar si poden estar relacionats amb altres fets delictius.