L'Escala crea un concurs de cuina per homenatjar al cuiner Rafel Sabadí

El jurat estarà presidit per Joan Roca i es valoraran joves talents sortits de les escoles d'hostaleria de les comarques gironines

08.05.2017 | 14:11
Esl fills i la vídua de Rafel Sabadí, a l´esquerra, i tot seguit l´alcalde Víctor Puga, el president de la Ciuna de l´Empordanet, Toni Izquierdo i el del FC l´Escala, Miquel Bosch.

L´Escala homenatjarà a l´exregidor i cuiner, Rafel Sabadí. Ho farà juntament amb la Cuina de l´Empordanet amb un concurs de cuina que presidirà Joan Roca en el que es valoraran els joves valors que puguin sortir de les escoles d´hostaleria de les comarques gironines. Per retre homenatge a Sabadí també s´unirà el futbol i cuina, dues de les seves passions, amb un partit en el qual hi haurà cuiners, amics i persones vinculades al futbol l´Escala d´on va ser president.

Rafel Sabadí va ser una persona estimada i vinculada a nombroses activitats i entitats de l´Escala. Com a empresari va ser un referent a la cuina tradicional gironina des dels fogons del restaurant El Roser de l´Escala. També va presidir el FC l´Escala i va ser regidor durant 12 anys per CiU.

S´ha volgut fer el doble homenatge. El primer serà el 15 de maig amb un partit de futbol entre personal dels restaurants El Roser i El Roser 2, familiars i amics, contra un combinat integrat per cuiners professionals i membres de la Cuina de l´Empordà, i persones vinculades al futbol de l´Escala. En acabar, es degustarà un suquet fet per cuiners de l´Escala. En aquest cas, l´acte no estarà obert a tothom.

Per tal de crear una activitat que perduri en el temps s´ha decidit convocar el concurs que portarà el seu nom. Es farà el 29 de maig i el jurat comptarà amb reconeguts cuiners: Joan Roca, Pep Nogué, Albert Sastregener, Jordi Sabadí i Jordi Jacas.

Els participants tindran dues hores per a presentar una proposta de plat que haurà de tenir com a protagonistes productes amb la certificació Girona Excel·lent. El jurat valorarà tant la destresa i la tècnica com la imaginació i la creativitat.

L´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, ha remarcat que Sabadí era «un gran defensor dels productes locals i del territori» i s´ha volgut fer un acte que perduri i que estigui adreçat als joves i als productes del territori.
El president de la Cuina de l´Empordanet, Toni Izquierdo, també ha destacat el tarannà de Sabadí que «sempre va ser una persona amb gran implicació en tot el que feia i que sempre estava a totes amb tot el que se li demanés».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema