L'Escala homenatjarà a l'exregidor i cuiner Rafel Sabadí. Ho farà juntament amb la Cuina de l'Empordanet amb un concurs de cuina que presidirà Joan Roca en el qual es valoraran els joves valors que puguin sortir de les escoles d'hostaleria de les comarques gironines. Per retre homenatge a Sabadí, també s'unirà el futbol i cuina, dues de les seves passions, amb un partit en el qual hi haurà cuiners, amics i persones vinculades al futbol l'Escala, d'on va ser president.

Rafel Sabadí va ser una persona estimada i vinculada a nombroses activitats i entitats de l'Escala. Com a empresari va ser un referent a la cuina tradicional gironina des dels fogons del restaurant El Roser de l'Escala. També va presidir el FC l'Escala i va ser regidor durant 12 anys per CiU.

S'ha volgut fer el doble homenatge. El primer serà el 15 de maig amb un partit de futbol entre personal dels restaurants El Roser i El Roser 2, familiars i amics, contra un combinat integrat per cuiners professionals i membres de la Cuina de l'Empordà, i persones vinculades al futbol de l'Escala. En acabar, es degustarà un suquet fet per cuiners de l'Escala. En aquest cas, l'acte no estarà obert a tothom.

Per tal de crear una activitat que perduri en el temps s'ha decidit convocar el concurs que portarà el seu nom. Es farà el 29 de maig i el jurat comptarà amb reconeguts cuiners: Joan Roca, Pep Nogué, Albert Sastregener, Jordi Sabadí i Jordi Jacas.Els participants tindran dues hores per a presentar una proposta de plat que haurà de tenir com a protagonistes productes amb la certificació Girona Excel·lent.

L'alcalde, Víctor Puga, ha remarcat que Sabadí era «un gran defensor dels productes locals i del territori».

El president de la Cuina de l'Empordanet, Toni Izquierdo, recorda el tarannà de Sabadí: «sempre va ser una persona amb gran implicació en tot el que feia i que sempre estava a totes amb tot el que se li demanés».