L'oposició de l'Escala força crear una comissió per l'obra del front marítim

CiU, ERC i PP demanen també un ple extraordinari monogràfic perquè creuen que els treballs suposen una agressió excessiva al litoral · El govern accepta però defensa que s'està executant el projecte aprovat i que ja estan al 80%

10.05.2017 | 10:35
A la l´esquerra la zona de la Punta on van aparèixer les restes arqueològiques i a la dreta la platja del Port d´en Perris amb les estructures de formigó noves.

Els tres grups a l'oposició a l'Ajuntament de l'Escala (CiU, ERC iPP) van reclamar dilluns al vespre al darrer ple municipal que es creï una comisisó d'estudi amb urgència i un ple extraordinari monogràfic perquè s'ecoltin les veus en contra de la reforma de la segona fase del front marítim i amb l'objectiu que es puguin incloure canvis. Coïncideixen que són massa agressives amb l'entorn i no protegeixen el llegat històric. El govern defensa que s'està executant el projecte que es va aprovar però accepta constituir la comissió.

La reforma a debat són els treballs de la segona fase des de la Punta al Port d'en Perris que s'executen en els diferents trams.

L'aparició de restes arqueològiques a la Punta va generar el primer debat després que el govern decidís deixar a la vista una antiga torre de guaita (XVIII) però no les de l'antiga estació de Salvament de Nàufrags del XIX que s'ha preservat però cobrint les restes.

Poc després les màquines van començar a perforar la roca natural de la Punta, a la zona on s'han situat contenidors soterrats. Fins i tot la Plataforma l'Escala Cívica va convocar una concentració de protesta per mostrar la disconformitat. I el tercer front de debat ha estat la platja del Port d'en Perris on les noves estructures de formigó no agraden.

Els grups de l'oposició s'han anat posicionant reiteradament sobre diferents aspectes que no agraden però al ple celebrat dilluns van acabar fent front comú. CiU i ERC havien prèviament acordat i s'hi va sumar el PP «renunciar a qualsevol intervenció per la disconformitat amb el projecte del front marítim» per demanar que es constitueixi la comissió i el ple.

La regidora Montse Calders va posar de manifest que «les darreres actuacions en semblen d'una agressivitat al litoral que ens fa mal». Per tal d'assegurar-se que hi haurà una plataforma de debat, va dir, demanaran aquesta setmana la celebració del ple extraordinar.

Des d'ERC, Etna Estrems, va posar de manifest que «les obre estan pràcticament acabades i no tenim cap intenció d'aturar el procés però ens agradaria que se'ns escolti, la veu de tots aquell que no estan d'acord amb la transformació».

Joan Ball-llosera del PP va sumar-se a la petició i va recordar que havia demanat en diverses ocasions que s'aturés l'obra per escoltar la veu de tothom.

El regidor d'Urbanisme, Josep Bofill, va recordar que s'està fent el projecte aprovat que està executat en el 80%. «No us heu llegit bé el projecte», va dir. Pel regidor, els possibles retocs s'hauran de fer en el futur.

L'alcalde, Víctor Puga, per la seva banda, va està d'acord amb crear la comissió però es va mostrar molest per les crítiques i la persistència en aquest debat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema