Amb només un any de vida el Projecte Sèpia, creat per afavorir la reproducció d'aquesta espècie, ja es pot considerar tot un èxit. Les dues incubadores col·locades el 2016 com a prova pilot ja han comptabilitzat els seus fruits: 11.400 ous de sèpia i 118.500 de calamar. Un estudi ha confirmat també l'efectivitat d'aquest procés, xifrant l'índex de supervivència entre el 83 i el 95% d'aquestes espècies, que fins al moment es perdien.

Davant d'aquests bons resultats, el 2017 s'ha decidit que es multiplicarà per sis el nombre d'incubadores, col·locant un total de 12 repartides entre la costa litoral de l'Escala i l'Estartit. En l'actualitat ja s'estan incubant més de la meitat dels ous que els pescadors han anat recollint, 450.000 de calamar i 14.000 de sèpia.

Aquest any no està previst col·locar la línia de sepieres que es va provar l'any passat, ja que s'ha apostat més per reforçar el sistema de les incubadores i consolidar-lo. El que sí que hi haurà seran les sepieres visitables per tal de fer difusió del projecte i impulsar la seva vessant més econòmica i turística. Es podran trobar a 2-3 metres de fondària, una davant de la Costa d'Empúries, a les Muscleres Grosses i una segona a davant de la platja de l'Estartit.

Una altra de les novetats d'enguany és la creació d'una marca pròpia per tal d'afavorir els pescadors que comercialitzin sèpies de la zona. També s'ha posat en marxa la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia, en la qual participaran una quinzena de restaurants i se celebrarà de l'1 al 15 de juny.