Les visites a la Ciutadella i al castell de la Trinitat de Roses han augmentat un 17,24% arribant als 62.871 euros. L'Ajuntament ho atribueix a les millores portades a terme als monuments i a les activitats programades.

Els visitants, la majoria venen de França, Catalunya i la resta d'Espanya, seguides d'Alemanya i Regne Unit. Els mesos de major afluència van tornar a ser de juny a agost coïncidint amb la temporada turística. El juliol els van visitar 6083 persones i els altres dos mesos 12.991 i 13.031 visitants respectivament.

Des de l'Ajuntament han remarcat que juntament amb l'empresa de gestió cultural Educ'art es concentren els esforços en la divulgació i aproximació al públic de la riquesa del patrimoni de la població des d'una vessant educativa i turística. Per exemple, es treballa en la incorporació de noves ofertes familiars per reafirmar Roses com a destinació de Turisme Familiar. Es porten a terme visites guiades, teatralitzades, programa escolar, noctures i activitats familiars, entre altres. També es porten a terme activitats organitzades pel servei educatiu que compten cada any amb una major participació. En aquest apartat, durant el 2016 hi ha hagut 10.779 persones -1026 més que durant el 2015- que han participat en alguna tipus d'activitat organitzada pel Servei Educatiu.

Una nova incorporació és la col·laboració del Celler Gelamà que ha dissenyat una visita guiada amb cupatge de vins fermentats en àmfores i la incorporació d'una visita que permet visitar el búnquer del castell.