Boadella i les Escaules és un dels catorze municipis que competeixen en un concurs d'àmbit estatal per aconseguir connexió gratuïta via satèl·lit durant un any. Hispasat, l'operador de satèl·lits de comunicacions, donarà al guanyador la connexió de banda ampla a internet de 30 Mbps. El 17 de maig es donaran a conèixer els tres pobles finalistes.

Als catorze pobles els uneix la impossibilitat de tenir accés a internet o que la tenen amb una qualitat baixa. Els pobles han hagut de presentar els projectes creatius per a participar en el concurs d'Hispasat "#en REDatupueblo" i optar a la connexió gratuïta via satèl·lit un any.

Amb el concurs es pretén reduir les diferències i fomentar l'ús del satèl·lit com a alternativa tecnològica per portar connectivitat de banda ampla a zones remotes o despoblades d'Espanya on no hi ha accés a Internet o és de baixa qualitat.

El concurs té com a objectiu donar a conèixer la solució que el satèl·lit ofereix al problema de la desconnexió digital en aquestes regions, que podria resoldre amb rapidesa mitjançant la tecnologia satèl·lit, ja disponible en condicions de qualitat i preu homologables a les de les xarxes terrestres. Així, el satèl·lit es constitueix en l'alternativa ideal per portar connectivitat de banda ampla a aquells llocs on no arriben les altres tecnologies.

Almonastre La Real, Aracena, Fasnia, La Herguijuela, Linares de MOra, Magaña, Oliete, Orea, Rivilla de Barajas, Uclés, Valle de Manzanedo, Vilapoupre i Yernes i Tamez són la resta de poblacions de diferents comunitats de l'Estat que participen al concurs. De les comarques gironines només apareix Boadella i les Escaules.