La defensa demana anul·lar una de les proves clau del crim de Cabanes

Es tracta de la gravació que va captar un vehicle de característiques similars al cotxe d'un dels acusats

11.05.2017 | 17:45
El punt on es va trobar la víctima del crim de Cabanes.

L'Audiència de Girona ha celebrat aquest dijous una vista en la qual s'ha demanat anul·lar una de les proves clau del crim de Cabanes del 27 de febrer del 2014. Es tracta de la gravació d'una càmera de vigilància d'una empresa, que va captar un vehicle de característiques similars al cotxe d'un dels acusats. Les imatges van permetre vincular el violador reincident Antonio García Carbonell amb el lloc dels fets. La càmera, que enfocava la tanca perimetral de l'empresa i la via pública, va enregistrar com un automòbil Fiat Punto passava pel carrer. El vehicle coincidiria amb el suposat cotxe que conduïa García Carbonell en el moment dels fets.

L'advocat Joaquim Bech de Careda, que defensa García Carbonell, ha considerat que aquesta càmera va vulnerar el dret fonamental a la protecció de dades perquè va captar la via pública. Per això, el lletrat ha apuntat que aquesta gravació és «una intromissió no justificada» i ha sol·licitat la nul·litat de l'enregistrament. Així mateix, ha valorat que les imatges no s'haurien d'haver incorporat en aquest cas ni s'haurien d'haver tingut en compte. De fet, si el tribunal acceptés la nul·litat de la gravació, Bech de Careda ha avançat que s'haurien d'anul·lar les altres proves que tenen com a base l'enregistrament d'aquesta càmera de seguretat.

En canvi, el fiscal Enrique Barata ha rebutjat aquesta petició, ja que ha remarcat que les imatges que va captar la càmera no afecten l'àmbit de la intimitat ni de la privacitat. Barata ha explicat que aquesta càmera gravava l'accés a l'empresa des de la via pública i ha afegit que enfocava una zona del polígon industrial de Cabanes. En aquesta línia, ha subratllat que les imatges permeten identificar un vehicle Fiat Punto sense poder percebre qui condueix el cotxe, de manera que amb la gravació només es va aportar un model d'automòbil. Per tot plegat, el fiscal ha demanat –amb el suport de l'acusació particular– que es decreti la validesa d'aquest enregistrament.

Petició de l'altra defensa

Ara l'Audiència haurà de resoldre aquesta sol·licitud. Així mateix, s'haurà de pronunciar sobre una altra petició de la defensa de l'altre acusat del cas, Oriol Boyer. El seu advocat ha demanat anul·lar una interlocutòria que va autoritzar l'anàlisi de les dades telefòniques, cosa que va permetre arribar fins a Boyer. Tant el fiscal com l'acusació particular també s'han oposat a aquesta sol·licitud. Pel crim de Caldes, el fiscal demana 23 anys de presó per a García Carbonell i Boyer, per assassinar amb acarnissament i traïdoria una dona de quasi 76 anys a prop de casa seva, a Cabanes. Boyer, a més, s'enfronta a una pena de 3 anys de presó per tenir una escopeta sense permís.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema