Figueres celebra les proves físiques per incorporar agents a la Guàrdia Urbana

Un total de 65 aspirants opten a cobrir les tres places ofertes, les quals es complementen amb cinc més de promoció interna. Tot i la necessitat de més efectius, el cos de seguretat de la ciutat no havia ampliat la plantilla des de l'any 2011

11.05.2017 | 08:50
Una de les proves físiques que van haver de fer els aspirants.

L'Ajuntament de Figueres va realitzar ahir les proves físiques a prop de 70 aspirants per cobrir les tres places de nova creació a la plantilla de la Guàrdia Urbana. La ciutat compta actualment amb un total de 71 agents de la Guàrdia Urbana per cobrir les necessitats d'una ciutat amb més de 45.000 habitants.

Fa temps que el govern municipal admet que calen més efectius i, per això, es van comprometre a ampliar progressivament la plantilla fins al 2019. A finals de l'any passat, es van convocar set places. Tres d'elles eren de nova creació. La resta s'havien de cobrir a través de processos de promoció interna. Durant el matí es van realitzar les primeres proves, les físiques, que han de permetre incorporar aquests nous agents el juny de l'any vinent.

L'objectiu és que d'aquí a dos anys hi hagi entre vuit i deu nous policies al cos. Per això, aquest 2017 s'ha previst la creació de tres places més. Felip assegura que la plantilla actual del cos «no respon en dimensió a les necessitats que té la ciutat». De fet, fa sis anys que el nombre d'efectius estava congelat. L'alcaldessa remarca que les mesures de contenció establertes per l'Estat espanyol impedien noves contractacions però que «ara la situació s'ha flexibilitzat una mica més i ens veiem amb cor d'ampliar la plantilla».

En paral·lel a la convocatòria pública oberta en la qual es van presentar un total de 65 aspirants, també s'estan realitzant les proves selectives per a cinc places de caporal i una de sergent, a través del model de promoció interna. A més, s'està tramitant el concurs de mobilitat horitzontal d'una plaça d'agent.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Quim Felip, diu que la voluntat és assolir la xifra òptima d'entre 80 i 85 agents, que són els que correspondrien a una ciutat que disposa d'unes dimensions com les que té Figueres.

Incorporació al juny del 2018

El procés de selecció per cobrir les tres places es va iniciar aquest dimarts i continuarà en les pròximes setmanes amb les proves de coneixement. Els aspirants que les superin s'hauran de sotmetre a un examen psicotècnic i un reconeixement mèdic. Els tres que obtinguin les millors puntuacions ingressaran al setembre a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya per formar-se. La previsió és que s'integrin al cos a mitjan any vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El vehicle accidentat al Port de la Selva.
Un conductor mor en caure d'un desnivell al Port de la Selva

Un conductor mor en caure d'un desnivell al Port de la Selva

El cotxe es va estimbar per dos-cents metres a la carretera que porta a Sant Pere de Rodes

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

?Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

Una nova empresa a la comarca amb el programa «Invest in Girona-Figueres»

Una nova empresa s'ha implantat a la comarca i hi ha deu peticions. És el resultat dels...

Ventalló celebra una festa per construir una escola al Senegal

El pavelló municipal acollirà una celebració a les vuit del vespre amb menjar i música del país...

Jornada esportiva per ajudar gent gran sense recursos avui a Figueres

Les activitats serviran per recaptar fons i recursos per agilitzar la construcció d'una casa per a...

Enllaços recomanats: Premis cinema