ÚLTIMA HORA
L'Uni Girona jugarà la final de la Copa de la Reina | Spar Citylift Girona 80-60 Mann Filter

Figueres celebra les proves físiques per incorporar agents a la Guàrdia Urbana

Un total de 65 aspirants opten a cobrir les tres places ofertes, les quals es complementen amb cinc més de promoció interna. Tot i la necessitat de més efectius, el cos de seguretat de la ciutat no havia ampliat la plantilla des de l'any 2011

11.05.2017 | 08:50
Una de les proves físiques que van haver de fer els aspirants.

L'Ajuntament de Figueres va realitzar ahir les proves físiques a prop de 70 aspirants per cobrir les tres places de nova creació a la plantilla de la Guàrdia Urbana. La ciutat compta actualment amb un total de 71 agents de la Guàrdia Urbana per cobrir les necessitats d'una ciutat amb més de 45.000 habitants.

Fa temps que el govern municipal admet que calen més efectius i, per això, es van comprometre a ampliar progressivament la plantilla fins al 2019. A finals de l'any passat, es van convocar set places. Tres d'elles eren de nova creació. La resta s'havien de cobrir a través de processos de promoció interna. Durant el matí es van realitzar les primeres proves, les físiques, que han de permetre incorporar aquests nous agents el juny de l'any vinent.

L'objectiu és que d'aquí a dos anys hi hagi entre vuit i deu nous policies al cos. Per això, aquest 2017 s'ha previst la creació de tres places més. Felip assegura que la plantilla actual del cos «no respon en dimensió a les necessitats que té la ciutat». De fet, fa sis anys que el nombre d'efectius estava congelat. L'alcaldessa remarca que les mesures de contenció establertes per l'Estat espanyol impedien noves contractacions però que «ara la situació s'ha flexibilitzat una mica més i ens veiem amb cor d'ampliar la plantilla».

En paral·lel a la convocatòria pública oberta en la qual es van presentar un total de 65 aspirants, també s'estan realitzant les proves selectives per a cinc places de caporal i una de sergent, a través del model de promoció interna. A més, s'està tramitant el concurs de mobilitat horitzontal d'una plaça d'agent.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Quim Felip, diu que la voluntat és assolir la xifra òptima d'entre 80 i 85 agents, que són els que correspondrien a una ciutat que disposa d'unes dimensions com les que té Figueres.

Incorporació al juny del 2018

El procés de selecció per cobrir les tres places es va iniciar aquest dimarts i continuarà en les pròximes setmanes amb les proves de coneixement. Els aspirants que les superin s'hauran de sotmetre a un examen psicotècnic i un reconeixement mèdic. Els tres que obtinguin les millors puntuacions ingressaran al setembre a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya per formar-se. La previsió és que s'integrin al cos a mitjan any vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema