L'Associació de Veïns de la Marca de l'Ham ha declarat públicament «la guerra a l'Ajuntament de Figueres». Amb aquestes paraules es va expressar ahir el seu president, José Ruiz, després de l'anunci del consistori que els ha vetat la celebració de la Fira Esòterica a la Rambla, enguany dedicada al personatge de Harry Potter.

Ruiz va lamentar ahir l'anunci i va assegurar que des de ja fa molt de temps l'equip de govern «discrimina els veïns d'aquesta zona de la ciutat». Paral·lelament, el consistori va al·legar en el passat ple que «s'haurien de regular les activitats a la Rambla i provar de descentralitzar més les activitats per enriquir els barris».

Davant de la negativa, des de la Marca de l'Ham ja s'han concretat mesures per donar resposta als fets. El pròxim 15 de maig s'ha convocat una junta extraordinària al centre cívic i es preveu també una manifestació davant de l'Ajuntament l'últim divendres de mes. El president assegura que té el suport «d'alguns grups de l'oposició i de la resta d'associacions de veïns».