Una parella de cigonyes fa un niu a una palmera a Empuriabrava

Les aus coven quatre ous a l'arbre, que és mort per la plaga del morrut i a peu d'un carrer molt transitat

13.05.2017 | 00:36
Una de les cigonyes, al niu, sobre la palmera.

Una parella de cigonyes ha fet un niu sobre el tronc d'un exemplar de palmera morta per la plaga l'escarabat morrut a Empuriabrava. El fet es considera poc habitual perquè es tracta d'un lloc dins la trama urbana i molt transitat. Al niu estan covant quatre ous.

L'Ajuntament va rebre l'avís dels veïns de la presència del niu de cigonya blanca ( Ciconia ciconia) a principi de mes. Els tècnics municipals es van desplaçar fins al lloc. El tronc de palmera està situat just a peu d'un dels carrers més transitats de la urbanització. Al capdamunt de l'arbre s'hi pot veure ara l'imponent niu de les cigonyes. L'au nidifica al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, que està al límit d'Empuriabrava, però es considera «d'una gran transcendència» que ho hagi fet al centre de la trama urbana amb forta presència de vehicles i persones. Al parc hi nidifiquen unes vuitanta parelles i prop de trenta ho fan als jardins del Castell de Peralada.

A Castelló d'Empúries no és la primera vegada que localitzen una parella dalt d'una palmera. L'any passat van trobar un niu però en aquella ocasió es tractava d'un arbre situat en uns jardins mig abandonats al costat de la basílica, a tocar de la zona del rec del Molí i dels horts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema