Voler dissimular l'olor de la marihuana

Els van enxampar a la Jonquera després que els agents de la Policia Nacionalprocedent del cotxe. Els gossos policia van trobar els paquets de marihuana envasats al buit.

Els agents van arrestar dos homes, un dels quals tenia en vigor una prohibició de sortida del territori nacional per un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Els dos arrestats van quedar imputats per un delicte contra la salut publica. I al conductor del vehicle també un de trencament de condemna. Tots dos van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció guàrdia de Figueres, que va decretar la llibertat amb càrrecs per al copilot i l'ingrés a la presó per al conductor.

La detenció es va produir quan els agents efectuaven un control aleatori a l'Autopista AP-7 en sentit a França, i els agents de la Policia Nacional van fer aturar un vehicle amb matrícula d'espanyola, ocupat per dos homes de nacionalitat romanesa. Els ocupants segons la policia van mostrar una actitud hostil i de nerviosisme.

Forta olor de lleixiu

Mentre els agents portaven a terme la identificació del conductor i acompanyant, van notar que de l'interior del vehicle sortia una forta olor de lleixiu. Un cop escorcollat l'habitacle, van trobar dues bosses grans dimensions que contenien e 7,700 quilos de marihuana, que estava disposada en 29 paquets transparents envasats al buit.

Els embolcalls havien estat impregnats en lleixiu per intentar dificultar la tasca dels gossos policia. La droga, segons la policia, tenia com a destinació Itàlia per la seva posterior distribució.

A més, els policies van descobrir en identificar-lo que al conductor li constava una prohibició de sortida del territori nacional en vigor, per un delicte de robatori amb violència i intimidació del Jutjat d'Instrucció de Almeria.

L'operació ha estat desenvolupada per agents adscrits a la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera.