Un home va patir cremades de diversa consideració a la mans en explotar-li el comptador que manipulava en un dels blocs amb ocupacions il·legals de la plaça Joan Tutau de Figueres.

L'incident es va produir aquest diumenge a les onze de la nit i va provocar un petit incendi al quadre elèctric. Fins al lloc dels fets s'hi va desplaçar una dotació dels Bombers, que van apagar el foc sense que provoqués cap més ferit. La situació va provocar que diversos abonats es quedessin sense subministrament elèctric.

Segons fonts municipals, el ferit es va presentar pel seu propi peu a l'hospital de Figueres manifestant que s'havia fet les cremades manipulant en comptador i se'l va traslladar a la Vall d'Hebron. Tècnics de la companyia Endesa, de la d'aigua Fisersa i Guàrdia Urbana van realitzar aquest dijous una actuació als dos blocs on detectar vuit connexions fraudulentes de llum i quatre d´aigua. Ahir encara s´estava pendent de la denúncia per part d´Endesa.

No és el primer control de frau elèctric que s´hi porta a terme. De fet, a finals d'abril es van instal·lar portes blindandes als comptadors després de detectar deu pisos amb els serveis punxats i desconnectar-los. S´havien rebut nombroses queixes i s´havien detectat consums molt elevats d'electricitat.

El blindatge no hauria servit perquè es contiués punxant la llum. L'Ajuntament de Figueres va reclamar a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya després del nou control e frau que instal·li portes blindades i càmeres de seguretat. És una mesura que ja s´ha aplicat en altres blocs que han patit situacions similars. Les càmeres i el cotrol han anat ajudant a fer marxar les persones que ocupen il·legalment els pisos.

A la plaça Joan Tutau hi ha dos blocs de pisos de protecció oficial amb un total de 25 apartaments.