L'Audiència de Girona ha condemnat a 1.080 euros de multa el veí de Llançà que s'enfrontava a un any de presó per haver arribat tard al col·legi electoral dels comicis al Parlament del 27-S. El tribunal ha resolt que «un simple retard» de l'acusat, Víctor González, que va ser escollit com a vocal titular de la mesa, «no és constitutiu d'un delicte electoral», com demanava la fiscalia. En el judici, l'home va explicar que el 27 de setembre del 2015 va arribar 15 minuts tard al col·legi electoral, ja que va tenir un problema amb el cotxe, que no arrencava. Ara bé, la sentència ha apuntat que «hi va haver alguna cosa més que un retard».

L'Audiència no s'ha acabat de creure el relat dels fets que va exposar el veí de Llançà en el judici, perquè ha remarcat que l'acta de constitució de la mesa es va fer -amb la vocal suplent- a dos quarts de nou del matí. Ha afegit que «no té sentit» que es constituís la mesa amb la substituta si el titular ja s'havia presentat a aquella hora. Per això, el tribunal ha conclòs que l'acusat era al col·legi abans que obrís les portes (a les nou del matí), tot i que ha considerat que «de cap manera es va personar a la mesa electoral ni va declarar que era el vocal designat». De fet, ha subratllat que la presidenta de la mesa i la vocal suplent van declarar en el judici que no havien parlat amb el processat.

També ha apuntat que el veí de Llançà va argumentar que havia marxat del col·legi electoral perquè així li havia dit «una dona i un policia local». Malgrat tot, la sentència ha valorat que no ha quedat acreditat «que una dona de l'Ajuntament li digués a l'acusat que se n'anés ni tampoc que li digués un policia». En aquest sentit, l'Audiència ha puntualitzat que el processat va fer aquesta exposició dels fets per primera vegada en el judici, ja que en el jutjat d'instrucció es va acollir al seu dret de no declarar. Per això, el tribunal ha remarcat que si l'acusat hagués fet una declaració a instrucció, el jutjat hauria pogut intentar identificar la dona de l'Ajuntament i el policia que suposadament li haurien dit que marxés.

Així mateix, la resolució judicial ha subratllat que la defensa del processat no va demanar «en cap moment» que s'identifiquessin les dues persones. Per tot plegat, la secció quarta de l'Audiència ha considerat que el veí de Llançà «no es va presentar dins el col·legi electoral, a la mesa, afirmant la seva identitat i la seva presència». El tribunal ha valorat que l'acusat «es va limitar a observar» la constitució de la mesa. Per tant, veient que hi havia la vocal suplent, «va marxar d'allà incomplint el seu deure». D'aquesta manera, a part de la multa de 6 euros diaris durant sis mesos (1.080 euros en total), la sentència també ha imposat al veí de Llançà la inhabilitació del dret de sufragi mentre dura la condemna.