L'ACA executarà obres al pantà de Darnius per a millorar l'eficiència i la seguretat

Els projectes se centren en els desguassos del fons, el sistema per detectar moviments a l'estructura i a la xarxa de drenatge de dos dics de tancament

17.05.2017 | 11:39
L´embassament de Darnius

L'Agència Catalana de l'Aigua executarà obres de millora a l'embassament de Darnius Boadella per millorar sistemes i incrementar la seguretat. Les obres se centraran a augmentar l'eficiència del funcionament dels desguassos de fons; millora del sistema de detecció de moviments a l'estructura i millora a la xarxa de drenatge de dos dics de tancament. Les obres tenen un cost de 75.000 euros.

L'ACA ha tret a licitació la redacció dels tres projectes. Per als desguassos s'hi destinen 30.000 euros per tal de portar a terme actuacions que permetin modernitzar els seus elements, que amb el pas del temps s´han anat desgastant i que requereixen una actuació global de renovació o actualització.

Pel que fa a la redacció del projecte per millorar el sistema d´auscultació de la presa i dels dics de contenció de la Mola truncada i de Fangots, amb un pressupost de 30.000 euros, se centrarà en l´execució d'un sistema de control de moviments, una xarxa de piezometria, així com l'adequació de l'ancoratge dels pèndols invertits existents per optimitzar una lectura absoluta i correcta de moviments dels blocs on s´ubiquen. En les tres preses també caldrà habilitar una xarxa de sismòmetres per al control de moviments sísmics del terreny i estructures.

Finalment, ha informat l'ACA, als dics de tancament de la Mola Truncada i Fangots existeix una xarxa de drenatge per reduir pressions de xarxes de filtracions. Alguns drens estan obstruits en punts de la seva longitud, ha informat l'ACA. En ambdós casos procedeix recuperar la funcionalitat d'aquests drens amb actuacions que, en gran mesura, passaran per una neteja amb aigua a alta pressió (però controlada per no perjudicar elements estructurals o d'estanquitat) o re perforació de noves unitats en cas de necessitat, bàsicament al dic de Fangots pel control de funcionalitat de la pantalla d'argila.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema