Roses denega la llicència a El Bulli perquè incorpora espais no previstos inicialment

La Generalitat també s'oposa al projecte del xef Ferran Adrià perquè sosté que s'han dut a terme «canvis substancials» · Els promotors tenen dos mesos per refer-lo i poder desencallar les obres complementàries començades sense aval legal

18.05.2017 | 07:14

L'Ajuntament de Roses ha aprovat en la darrera junta de govern denegar el permís d'obres de l'exterior del nou Bulli 1846. La decisió s'ha pres d'acord amb la resolució de la Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat, amb data 21 de març, que els ha comunicat que el projecte modificat que van presentar per poder legalitzar els treballs aturats el 2016 i adequar els accessos no s'ajusta a les condicions establertes i que les noves construccions que s'hi incorporen «no són compatibles amb la normativa del Pla Especial».

El govern municipal ha acordat a partir d'aquesta decisió requerir als promotors del projecte que, en un termini de dos mesos, aportin un text refós complementari al projecte d'actuacions específiques que «incorpori totes les prescripcions de la Ponència i de la resta d'informes sectorials». Un cop s'hagi fet aquest pas, es podrà iniciar la fase prèvia de tramitació del projecte d'obres complementari amb els canvis proposats.

Fonts municipals han explicat que les dues noves construccions (una caseta de vigilància i un pavelló d'accés) no estaven previstes al Pla d'Actuació Específica que van presentar inicialment i que va rebre el vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme. És a partir d'aquest document, expliquen, que l'Ajuntament concedeix el permís d'obres.

Legalitzar els moviments

El xef i promotor de l'espai, Ferran Adrià, va presentar un projecte complementari després que el març de 2016 li aturessin els treballs que estaven realitzant a l'exterior perquè no tenien autorització. L'objectiu del document era, per una banda, legalitzar els moviments de terra fets fins al moment per adequar els accessos al complex i, per l'altra, incloure-hi aquests nous espais d'entrada.

Des del consistori han explicat que els canvis proposats impliquen que s'hagi de tramitar per la via d'un text refós que complementi el projecte presentat i el Pla d'actuació específica ja aprovat.

L'ampliació del 20%

Les obres exteriors han de complementar l'ampliació del 20% que s'està fent a l'antic restaurant i que han de convertir-lo en un complex dedicat a la creació gastronòmica. El passat mes de març, Adrià assegurava que preveien tenir acabada aquest ampliació aquest maig i que esperaven que tot plegat coincidís amb l'autorització de la part dels accessos.

El xef va anunciar que treballaven amb la idea de poder obrir l'any vinent, detallant que els primers dos anys s'obririra només a visites concertades i a grups reduïts. Segons han explicat fonts properes a Ferran Adrià, els treballs encara no han finalitzat però es troben a la recta final. Actualment s'està instal·lant l'estructura que ha de conformar l'espai de brainstorming. De noment, no han rebut comunicació oficial de la denegació de la llicència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Com reduir fitosanitaris coneixent el clima
Com reduir fitosanitaris coneixent el clima

Com reduir fitosanitaris coneixent el clima

La D.O Empordà instal·larà cinc estacions meteorològiques que permetran reduir els tractaments...

Empuriabrava fa mig segle

Castelló celebra durant tot aquest cap de setmana que el 26 de juny de fa cinquanta anys es va...

Un home de 84 anys gairebé s´ofega a la platja de Riells de l´Escala

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va assistir ahir a un home de 84 anys que...

Final de curs a l´Escola de Música de la Jonquera

Final de curs a l´Escola de Música de la Jonquera

Les darreres setmanes de juny són conegudes a tot arreu per acollir tot tipus de...

Llançà arriba la Fira Internacional del Formatge

Llançà arriba la Fira Internacional del Formatge

Llançà va estrenar ahir la primera edició de la Fira Internacional del...

Figueres posa en marxa diverses beques per a joves

El consistori premiarà aquells participants que hagin arribat a l'excel·lència a partir de tres...

Enllaços recomanats: Premis cinema