Roses denega la llicència a El Bulli perquè incorpora espais no previstos inicialment

La Generalitat també s'oposa al projecte del xef Ferran Adrià perquè sosté que s'han dut a terme «canvis substancials» · Els promotors tenen dos mesos per refer-lo i poder desencallar les obres complementàries començades sense aval legal

18.05.2017 | 07:14

L'Ajuntament de Roses ha aprovat en la darrera junta de govern denegar el permís d'obres de l'exterior del nou Bulli 1846. La decisió s'ha pres d'acord amb la resolució de la Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat, amb data 21 de març, que els ha comunicat que el projecte modificat que van presentar per poder legalitzar els treballs aturats el 2016 i adequar els accessos no s'ajusta a les condicions establertes i que les noves construccions que s'hi incorporen «no són compatibles amb la normativa del Pla Especial».

El govern municipal ha acordat a partir d'aquesta decisió requerir als promotors del projecte que, en un termini de dos mesos, aportin un text refós complementari al projecte d'actuacions específiques que «incorpori totes les prescripcions de la Ponència i de la resta d'informes sectorials». Un cop s'hagi fet aquest pas, es podrà iniciar la fase prèvia de tramitació del projecte d'obres complementari amb els canvis proposats.

Fonts municipals han explicat que les dues noves construccions (una caseta de vigilància i un pavelló d'accés) no estaven previstes al Pla d'Actuació Específica que van presentar inicialment i que va rebre el vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme. És a partir d'aquest document, expliquen, que l'Ajuntament concedeix el permís d'obres.

Legalitzar els moviments

El xef i promotor de l'espai, Ferran Adrià, va presentar un projecte complementari després que el març de 2016 li aturessin els treballs que estaven realitzant a l'exterior perquè no tenien autorització. L'objectiu del document era, per una banda, legalitzar els moviments de terra fets fins al moment per adequar els accessos al complex i, per l'altra, incloure-hi aquests nous espais d'entrada.

Des del consistori han explicat que els canvis proposats impliquen que s'hagi de tramitar per la via d'un text refós que complementi el projecte presentat i el Pla d'actuació específica ja aprovat.

L'ampliació del 20%

Les obres exteriors han de complementar l'ampliació del 20% que s'està fent a l'antic restaurant i que han de convertir-lo en un complex dedicat a la creació gastronòmica. El passat mes de març, Adrià assegurava que preveien tenir acabada aquest ampliació aquest maig i que esperaven que tot plegat coincidís amb l'autorització de la part dels accessos.

El xef va anunciar que treballaven amb la idea de poder obrir l'any vinent, detallant que els primers dos anys s'obririra només a visites concertades i a grups reduïts. Segons han explicat fonts properes a Ferran Adrià, els treballs encara no han finalitzat però es troben a la recta final. Actualment s'està instal·lant l'estructura que ha de conformar l'espai de brainstorming. De noment, no han rebut comunicació oficial de la denegació de la llicència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Baralla multitudinària a Cadaqués amb un cinturó i una bombona de butà

Una dona que anava trucant a les portes dels veïns va ser detinguda per agredir tres agents de la...

L´Escala atura l´obra d´ampliació de l´hostal Empúries per no ajustar-se a la llicència

L´Escala atura l´obra d´ampliació de l´hostal Empúries per no ajustar-se a la llicència

S'ha obert un expedient sancionador i de restitució urbanística i els promotors intenten ara...

Detingut per robar sis vehicles a Roses

El lladre, que el jutjat ha enviat a presó, va assaltar els cotxes el mateix dia a...

Castelló acollirà una Jornada Europea de la Cultura Jueva

Castelló d'Empúries acollirà del 28 d'agost al 3 de setembre una Jornada...

Descobreixen que un «ocupa» havia llogat el seu apartament

?Els Mossos detenen el causant de l'estafa després de trobar els nous inquilins a l'interior

Detingut per robar en una nit dins de sis cotxes a Roses

Després de detenir-lo els Mossos van comprovar que tenia ordres d'ingrés a presó

Enllaços recomanats: Premis cinema