Esquerra demana a Foment eliminar els passos a nivell de Figueres

El senador gironí creu que no es pot esperar al 2025 per solucionar la problemàtica . També denuncia els perills que en venen derivats

19.05.2017 | 07:15
El principal pas a nivell a Figueres, a l´avinguda Vilallonga

El senador gironí d'Esquerra Republicana Jordi Martí va portar el passat dimarts fins a la Comissió de Foment la problemàtica dels passos a nivell de Figueres, instant el Govern de l'Estat a «iniciar la licitació dels projectes constructius destinats a eliminar els dos passos a nivell figuerencs».

Martí va recordar que «recentment han presentat un pla per treure 74 passos a nivell a tot el territori espanyol, una planificació que no inclou Figueres». El senador gironí va defensar que «els dos passos a nivell de la capital altempordanesa suposen un greu perill de seguretat, al mateix temps que provoquen problemes importants de congestió de trànsit en una de les principals vies d'entrada i sortida de la ciutat».

Pel que fa a l'argumentació del Ministeri de Foment segons la qual Figueres no forma part d'aquest pla perquè no hi ha un conveni signat amb l'Ajuntament, Martí va demanar que, de forma urgent, «es treballi per trobar la fórmula per tal que Figueres passi a ser una prioritat a l'hora de treure els dos passos a nivell que creuen per la trama urbana del municipi».

«Treballem en una solució encara que sigui en convenis plurianuals perquè la ciutat no es pot esperar fins al 2025 per començar a visualitzar una sortida que, a hores d'ara, ningú ens pot assegurar», va insistir el senador. La moció presentada per Esquerra va rebre el suport de tots els partits menys el Partit Popular.

Una demanda reiterada

La setmana passada, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, també va posar sobre la taula el tema del soterrament de les vies. Després de parlar amb Foment va assegurar en una entrevista que veia «gairebé impossible» el soterrament de les vies, unes declaracions que van incendiar el PSC i ERC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema