El grup Rosa dels Vents compra l'hotel Nieves Mar de l'Escala, tancat des del 2015

La cadena hotelera té previst posar a punt les instal·lacions per obrir-lo en un parell d'anys · La reobertura de l'establiment augmenta l'escassa oferta hotelera de la població, que ha pres mesures per intentar incrementar-la

19.05.2017 | 07:15
El grup Rosa dels Vents compra l'hotel Nieves Mar de l'Escala, tancat des del 2015
L´hotel Nieves Mar, que en aquest moment està tancat.

El grup Rosa dels Vents ha tancat un acord de compra de l'hotel Nieves Mar de l'Escala, que va tancar portes el 2015, segons ha avançat Canal 10 Empordà, que apunta que la cadena té previst obrir-lo l'any vinent. La compra suposa la possibilitat de reobrir un dels pocs establiments hotelers que té la població, amb una escassa oferta. De fet, l'Ajuntament ha impulsat una modificació al planejament per atraure inversors. L'alcalde, Víctor Puga, deia que això hauria ajudat aquesta compra.

L'hotel és un emblemàtic establiment de tres estrelles situat al passeig Marítim, davant de mar, on la família el va construir el 1976 en terrenys que havien estat vinyes. Comptava amb 75 habitacions que havien estat renovades el 2005 i, entre altres serveis, té piscina i jardins exteriors. La família el va mantenir obert fins la temporada del 2015.

El tancament va fer perdre de cop moltes places hoteleres en una població amb una àmplia oferta de lloguer o càmpings, però escassa en hotels. Per això era important la possibilitat que no s'acabés venent per construir-hi vivendes.

L'esperada notícia l'ha avançat aquesta setmana el canal de televisió local, en una entrevista amb el regidor de Junts per l'Escala-Esquerra Republicana, Carles Carlà, que va portar a terme gestions per buscar un possible comprador. «Jo molt humilment, vaig agafar agenda de contactes que tenia de cadenes importants hoteleres i la que creia que més encaixava amb l'Escala és Rosa dels Vents», deia. Aquestes i altres gestions haurien ajudat a obtenir l'interès de la cadena. Diari de Girona va intentar sense èxit ahir contactar amb els responsables del grup.

L'alcalde, Víctor Puga, ha remarcat que «estem molt satisfets per l'acord de compra per part d'un grup hoteler, que permetrà reobrir un dels hotels històrics del municipi».

El Nieves Mar ha estat un referent en el sector turístic. La seva evolució va lligada també a la d'una població pesquera on va irrompre el turisme. Els orígens es remunten al 1916 amb la bodega Can Gelada al carrer del Port, més tard reconvertit en una fonda. La van inaugurar Nieves Suñer i Josep Ballester, besavis dels darrers propietaris per tal de vendre la producció de vi.

Va passar a ser una taverna i més tard una fonda. Se situava a tocar de l'antic port pesquer a la Platja on el bullici de barques va ser substituït pel de turistes. Per ca la Neus hi van passar personatges il·lustres com Josep Pla.

Una important cadena

Rosa dels Vents està especialitzada en serveis educatius d'oci per a nens i joves, serveis turístics, hotels i allotjaments en albergs. La secció RVHotels disposa d'una gran varietat d'allotjaments turístics.

Ara incrementaran l'oferta a l'Escala, on l'Ajuntament ha aprovat una modificació al planejament per incrementar les places i trencar el desequilibri amb altres tipus d'allotjament. Puga ha constatat que en l'acord «ha sigut determinant la modificació puntual del planejament», que permet un major aprofitament urbanístic a les implantacions hoteleres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres comença a arranjar els pisos comprats per destinar-los a lloguer social

Figueres comença a arranjar els pisos comprats per destinar-los a lloguer social

?L'Ajuntament ha adquirit 22 habitatges des de 2015, l'última dels quals s'ha comprat aquest mes...

El transport d´uns ganivets de carnisseria aixeca sospites al centre de Figueres

Els Mossos han intervingut al carrer Nou per verificar la procedència del material d'uns viatgers...

Un conductor mor en caure d´un desnivell al Port de la Selva

Un conductor mor en caure d´un desnivell al Port de la Selva

El cotxe es va estimbar per dos-cents metres a la carretera que porta a Sant Pere de Rodes

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

?Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

Enllaços recomanats: Premis cinema