Anna Espelt, Ca la Marutxi, Ceres Roura, Nohakota, i estudiants dels instituts Illa de Rodes i El Pedró han estat guardonats amb els Premis Emprenedors de l'Alt Empordà. L'acte de lliurament s'ha fet aquest matí. Ha comptat amb les ponències de la científica, Sílvia Osuna i el comunicador, Mohamed El-Amrani, guardonats, entre altres premis amb els que atorga la Fundació Princesa de Girona.

Els Premis tenen quatre categories: Emprenedors, Innovació, Jove empresari i Millor idea de negoci.

El primer premi Emprenedors ha estat per l'empresa Nohakota, d'Irina Arché i Enric Deusedas; mentre el segon lloc ha estat pel Bosc d'Alí Babà, d'Eduard Tolos Palau. Nohakota fabrica i elabora taules de longboard i skimboard ecològiques, sostenibles i festes a mà. El Bosc d'Alí Babà, per la seva banda, és un campament juvenil de natural sostenible i educatiu.

En la categoria d'Innovació hi ha hagut un premiat, Ca la Marutxi (apartaments turístics amb sales de tast per fomentar les sinergies entre les empreses), de Norma Servé, i un accèssit per a Ceres Roura de Xavier Roura, pel projecte d'espelma insecticida i projecte d'espelma amb ble de fusta que emet sons crepitants semblants al foc de llenya que ha elaborat l'empresa figuerenca.

El premi Jove Empresària ha estat per Anna Espelt, del Celler Espelt de Vilajuïga.

El darrer apartat adreçat als centres escolars ha guardonat com a Millor idea de Negoci a estudiants de l'IES Illa de Rodes i El Pedró.

En la categoria d'ESO el guardó ha estat pel projecte de l'institut de Roses, Ardupaper, de Paula Bylo, Melissa Cambre, Júlia Pau, Margarita Tatiana i Paula Rodríguez.

En la de Batxillerat i Cicles s'ha premiat el del centre de l'Escala, pel projecte Nea d'Estrella Fernández, Neus Rojas i Alèxia Pallarès.

L'acte ha comptat amb la ponència de la castellonina Sílvia Osuna, investigadora de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi de la UdG, premi Fundació Princesa de Girona en Investigació 2016, i del rosinc Mohammed El-Amrani, fundador de la Xarxa de Convivència, premi Fundació Príncep de Girona en la Categoria Social 2014, dos exemples de talents i emprenedoria que han reflexionat sobre el camí cap a l'èxit.

Els premis estan impulsats per l'Ajuntament de Figueres, l'Associació Empresaris i Emprenedors de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Setmanari de l'Alt Empordà i l'Associació Fòrum Imagina. Tenen com a objectiu promoure la inciativa emprenedora a la comarca, a més de reconèixer l'aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l'activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball.

L'acte ha tingut lloc a l'Auditori el Convent dels Caputxins de Figueres. Els premiats han rebut un trofeu concebut per Dizaina que ha estat creat amb impressora 3D, gràcies als dissenys elaborats pels alumnes del Curs Disseny en 3D organitzat per Sistemes informàtics ICON en el marc de la Garantia Juvenil.

Els Serveis Educatius de l'Alt Empordà, la Diputació de Girona, el programa Catalunya Emprèn, el Ministerio de Empleo i el Fons Social Europeu també han col·laborat en aquesta edició.