S´anomenen Nohakota i fabriquen taules de longboard i skimboard de manera ecològica i sostenible. Amb aquest projecte fresc i artesanal, Irina Arché i Enric Deusedas es van proclamar guanyadors del premi Emprenedor 2017, que ahir es va entregar a l´auditori del convent dels Caputxins de Figueres. El segon lloc, dins de la mateixa categoria, va ser per a Eduard Tolos i el seu Bosc d´Ali Baba, un campament juvenil de caràcter sostenible i educatiu.

Juntament amb aquest, es van entregar cinc guardons més. El premi a la millor idea de negoci, que va reconèixer els projectes dels Instituts Illa de Rodes i El Pedró. El de la innovació, que va recaure en Ca la Marutxi, atorgant també un accèssit a Ceres Roura per la seva centenària trajectòria en un negoci tradicional. I, finalment, el premi Jove Empresari, que va ser per a Anna Espelt, la cara visible del celler altempordanès.

Els organitzadors van destacar l´alt nivell i el potencial de què disposa la comarca, destacant sobretot la participació dels joves. L´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va donar les gràcies als instituts, convençuda que «el món educatiu és clau per impulsar valors com l´emprenedoria».

Prèviament a l´entrega de premis es va dur a terme un debat amb dos emprenedors de la zona, el rosinc Mohamed ElAmrani i la castellonina Sílvia Osuna. Els joves van animar els alumnes a no tenir «por de fracassar» i els van donar el millor dels consells: «tenir clara una passió i treballar-hi».

Els premis als millors emprenedors estan impulsats per l´Associació de Joves Empresaris de Girona, el setmanari Empordà (del mateix grup editorial que Diari de Girona), el Forum Imagina, l´Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l´Alt Empordà, Catalunya Emprèn i la Diputació de Girona.