Dani López i Mireia Vila guanyen el primer concurs de cuina Rafel Sabadí a l'Escala

El xef Joan Roca, president del jurat, remarca la importància de la feina del desaparegut cuiner

30.05.2017 | 15:35
Els cuiners, ahir, elaborant el menú a la Riba davant els membres del jurat.

Dani López i Mireia Vila, de l'institut Abat Oliva de Ripoll, han estat els guanyadors de la primera edició del concurs de cuina Rafel Sabadí de l'Escala. Es va celebrar ahir en homenatge al cuiner i exregidor, que va morir fa un any. Set cuiners de les quatre escoles d'hostaleria gironines de Ripoll, Figueres, Palafrugell i Girona, van cuinar durant dues hores un plat amb la sèpia com a protagonista.

El president del jurat, Joan Roca, va destacar la importància de la feina del cuiner homenatjat en una època en què «calia donar importància a la cuina».

La Riba va ser l'escenari perquè els cuiners elaboressin el plat. La sèpia era l'element principal, acompanyat de productes del segell Girona Excel·lent i verdures fresques.

El premi principal va ser per a la parella de Ripoll per haver sabut treure profit a la sèpia incorporant de forma interessant productes com els pèsols, l'anxova de l'Escala o la figa, entre d'altres. Hi havia dos premis més que es van endur Eudald Creus, de l'escola d'hostaleria de Girona, a la millor tècnica d'elaboració i a Miquel Vila, de l'institut Olivar Gran, premi a la imaginació.

Roca va destacar, referint-se a l'homenatjat, que va ser «un personatge importantíssim a la gastronomia gironina i catalana, i més enllà, clau en uns moments en què calia donar importància a la cuina». Va apuntar que «ara és més obvi i tothom creu que és un actiu important del turisme» però no sempre ha estat així. En segon lloc va posar en valor la gastronomia de l'Escala, «un municipi compromès amb l'excel·lència» i també va posar en valor el projecte Sèpia, «que neix amb una idea de crear consciència sobre la despensa del mar». El projecte Sèpia porta a terme una iniciativa per afavorir la cria de l'espècie. Finalment es va referir als joves talents que competeixen.

El concurs està organitzat per la Cuina de l'Empordanet, l'Ajuntament de l'Escala i la família Sabadí. Serà bianual. L'alcalde, Víctor Puga, creu que ajudarà a potenciar la gastronomia del territori i la feina dels futurs cuiners.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema