Ajuntament de Roses tirarà endavant el projecte d´urbanització del passeig de la carretera del Far a la zona del port. La proposta, que fa anys que s´espera, suposa la creació d´una gran coberta industrial sota la qual hi haurà l´ampliació de la planta de filetejat i depuradora de marisc. Serà un espai de passeig i mirador. El projecte té un cost de 923.517 euros i el finança l´Ajuntament i la Generalitat a parts iguals. S'espera que les obres comencin abans d'acabar l'any.

El projecte i el conveni amb la Generalitat es va aprovar dilluns al vespre al ple i ara es posarà a informació pública. Es tracta d'una obra que fa anys que s'espera per discrepàncies amb l'obra, entre altres coses, per evitar que les indústries generessin un impacte visual.

Des de l´entrada del port pesquer fins a la zona de les drassanes és la zona d´actuació. El regidor d'Urbanisme, Carles Pàramo, ha explicat que comença "a continuació de la planta de filetejat que s'allarga, es prolonga fins a arribar a l'escar". En aquesta àrea es fa "tot un edifici, una coberta que és transitable per a vianants, una nau de dalt a baix amb una sola peça".

A la part inferior, a la nau, hi haurà l'ampliació de les instal·lacions de l'empresa Servimar. Tenia la depuradora de marisc davant de mar, a la carretera del Far però en acabar la concessió es va haver de traslladar. Ho va fer coincidint amb l'aliança amb els pescadors per a impulsar la planta de filetejat de peix. Durant anys es va debatre sobre la ubicació de l'antiga depuradora de marisc.

Després de decidir que es faria al port es van haver de modificar el pla i posar-se d'acord amb el projecte. L'empresa mentrestant ja hi està instal·lada però requereix una ampliació per a poder donar els serveis.

Un mirador sobre el port

Es crearà una gran nau amb la coberta en l'àmbit del passeig per tal de crear una gran plataforma lúdica sobre el port pesquer «a manera de mirador davant la badia de Roses». La coberta de l´edifici que hi ha actualment s´hi incorpora amb rampes i escales.