L'Audiència de Girona ha començat aquest dijous el judici pel crim al cementiri de Figueres el dia de Tots Sants del 2013. A diferència del que acostuma a ser habitual, el judici es farà a porta tancada i s'ha muntat un desplegament policial a l'exterior del Palau de Justícia. En concret, quatre furgonetes dels Mossos d'Esquadra custodien l'edifici des de primera hora del matí, tot i que fins ara no s'ha produït cap incident.

Aquest dijous al matí s'ha escollit el jurat popular d'aquest cas, en el qual els acusats s'enfronten a 23 anys de presó. El judici es farà a porta tancada perquè el magistrat del tribunal del jurat va acceptar la petició del fiscal, que ho demanava per la conflictivitat entre els dos clans implicats en el procediment. El magistrat també va recordar que l'informe policial apuntava a «dificultats per evitar incidents violents» entre els dos clans rivals.

Tot i que el judici no és públic, el magistrat permet l'entrada a la premsa per cobrir informativament el cas. L'advocat d'un dels acusats, Carles Monguilod, ha qualificat de "resolució excepcional" que el judici sigui a porta tancada, tot i que ha afegit: "Ens sembla raonable".