La Guàrdia Civil denuncia l'amo d'una granja per tenir gossos en males condicions

?Els fets s'han produït a la localitat de Riumors ?Els tenia lligats amb cadenes de menys d'un metre i envoltats de restes òssies d'altres animals

01.06.2017 | 11:13
La Guàrdia Civil denuncia l'amo d'una granja per tenir gossos en males condicions

La Guàrdia Civil va denunciar ahir l'amo d'una granja de Riumors per tenir gossos en males condicions. Segons expliquen els agents, van rebre una alerta que informava de l'estat dels animals i ràpidament van procedir a fer una inspecció a la zona per verificar si era veritat o no. Aquesta va tenir lloc el passat 29 de maig, amb la participació de diversos agents que es van desplaçar fins al lloc dels fets per avaluar la situació. L'explotació ramadera en qüestió estava situada dins del terme municipal de Riumors.

A la parcel·la hi van trobar un total de nou gossos, lligats amb cadenes de menys d'un metre de longitud i totalment a la intempèrie. En aquell moment, la Guàrdia Civil també va constatar que no disposaven de menjar i l'aigua dels recipients estava de color verd, símptoma que no havia estat canviada en molts de temps.

Un altre dels punts que van sorprendre els agents va ser que al voltant dels gossos es podien observar restes òssies d'altres animals i pells provinents de la ramaderia, en cas d'aquesta granja, especialitzada en bestiar oví.

Solucions a corre-cuita

Un cop van poder localitzar al propietari de la granja i els gossos, un veí de Riumors, el van citar al matí següent perquè donés explicacions sobre els animals i en presentés la seva documentació pertinent. L'amo els va entregar les nou cartilles sanitàries dels animals, a partir de les quals els agents van poder determinar que cinc d'elles havien estat confeccionades al dia abans, just després de la inspecció realitzada.

El propietari també va posar-los aigua i menjar, i els va proporcionar un petit cobert a cadascun. Les cadenes de menys d'un metre havien estat substituïdes per unes de noves de més de tres. Preguntat per les restes òssies, l'amo va confirmar que eren els cadàvers de les ovelles, però que s'utilitzaven per donar menjar als animals.

Mesures legals

La Guàrdia Civil ha assegurat que ja ha traslladat el cas al Servei Territorial d'Agricultura i al Departament de Territori i Sostenibilitat i que denunciarà l'amo per dues infraccions. La primera, referent al decret 2/2008 sobre protecció d'animals, i en un segon terme, per l'abandonament o inadequada gestió de cadàvers provinents de l'explotació ovina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema