L'Ajuntament de Roses ha tancat les inscripcions al Festival Drons N'Roses després de l'èxit de participació. S'han inscrit un total de noranta-sis persones a les curses de pilotatge i una quarantena al concurs fotogràfic. El festival centrat en la fotografia aèria amb drons i en l'exhibició i competicions de pilotatge se celebrarà el cap de setmana. Hi haurà el concurs fotogràfic amb el qual es ret homenatge al desaparegut fotògraf Jordi Velasco.

L'Ajuntament ha destacat la gran acollida d'un festival que només compta amb una edició celebrada. L'objectiu és difondre el patrimoni amb què compta la població, en aquest cas amb una nova visió, l'aèria, a través de l'ampli ventall de possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. Les activitats del Festival es desenvoluparan dins el clos de la Ciutadella de Roses i a l'espai costaner entre Punta Falconera i la Torre d'en Sastre.

Tecnologia i paisatges

El festival Drons N'Roses inclou actes destinats a donar a conèixer els paisatges i alhora la tecnologia entre els aficionats a la fotografia aèria. Mostra, per exemple, la funcionalitat de les noves tecnologies amb multicòpters per a tot tipus de treballs, fotografia, fotogrametria, topografia, agricultura, salvament, entres altres.

El festival comptarà també amb un vessant lúdica amb circuits, demostracions, carreres,... que oferirà l'experimentat equip DDC- Drons de Carreras a l'espai monumental de la Ciutadella, on es podran manipular drons, visionar el pilotatge amb ulleres especialitzades, i seguir a través de pantalles i un canal de Youtube, les espectaculars imatges que reben pels seus equips els pilots encarregats del maneig de les aeronaus.

El diumenge a quarts de quatre de la tarda es lliuraran els premis de les quatre categories del concurs de fotos i el de la cursa de drons.