L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha enviat una quarantena de requeriments a propietaris d'edificis buits d'Empuriabrava perquè netegin les piscines que són un focus de brutícia i per evitar la proliferació de la presència d'insectes. Si no es respon a la petició l'Ajuntament actuarà subsidiàriament.

La tramitació s'ha portat a terme des de l'àrea d'Urbanisme i Medi Ambient després de rebre les queixes de veïns per la presència de brutícia i aigua estancada en piscines de cases i blocs que estan desocupats.

El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Canet, ha explicat que es va fer un llistat dels llocs on hi havia les piscines buides, i es van xifrar en la quarantena. Després d'esbrinar qui era el propietari de cada un dels edificis o xalets fa poc més de dues setmanes es van enviar els requeriments. Canet ha informat que la majoria estaven a mans d'entitat bancàries.

Si durant aquest mes no es rep resposta es procedirà a la neteja subsidiàriament. El regidor ha explicat que si és necessari accedir a la propietat per alguna porta s'ha de demanar permís als jutjats però si és un espai exterior podria actuar.

Les piscines no són el lloc idoni per a espècies problemàtiques com el mosquit tigre que prefereixen recipients petits però poden generar altres probemàtiques i és aigua bruta que s'acumula per les pluges. Per això reclamen retirar l'aigua.