Portaven més de 17 quilos de marihuanaen un buit que havien fet a sota de la tapisseria del seient del copilot del cotxe.

La Guàrdia Civil

Es tracta d'una home i una dona 44 anys i 33 anys que van quedar detinguts com a presumpte autors d'un delicte de tràfic de drogues.

Els fets es van produir el diumenge pels volts de les set del vespre, una patrulla de la Guàrdia Civil de la Jonquera va fer aturar un vehicle amb matrícula russa, on anven un home i una dona. En aquell moments circulaven en direcció França.

Després d'identificar-los, els agents van escorcollar el cotxe i van detectar que sota el seient del copilot la tapisseria semblava manipulada.

Van comprovar que hi havia un buit i que a dins hi havia diverses bosses de color marró i que a dins hi havia una substància vegetal que va donar positiu a la marihuana. En total, hi havia 17,6 quilos.

Els agents van detenir els dos ocupants per un presumpte delicte contra la salut pública. Van instruir diligències que van ser entregades juntament amb els detinguts i la droga, al jutge de guàrdia de Figueres.

Diners sense declarar

En un altre servei, la Guàrdia Civil de la Jonquera aquest dimecres a la matinada va denunciar un home que duia 13.000 euros amagats al cotxe, diners que no havia declarat.

El van aturar quan anava cap a França i en escorcollar el maleter van trobar 13.000 euros ocults en unes bosses.

Els agents van aixecar acta per una infracció sobre moviments de mitjans de pagament i li van deixar 1.000 euros perquè seguís el viatge.

La denúncia va ser posada a disposició del Servei Executiu de la Comissió per al Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.