L'Ajuntament de Roses va aprovar la setmana passada el text refós presentat per l'equip del nou Bulli 1846, que incorpora els canvis que s'han fet al projecte que van motivar que se'ls denegués la llicència. L'Ajuntament el tornarà a tramitar a tots els organismes de la Generalitat que han d'emetre informes.

La Junta de Govern de Roses de principi de maig va aprovar denegar la llicència d'acord amb la resolució de la Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat perquè hi havia canvis substàncials que no eren al projecte inicial.

El regidor d'Urbanisme, Carles Pàramo, va informar el ple municipal que dilluns passat es va aprovar el text refós. Els promotors tenien dos mesos per entregar-lo. Segons Pàramo, ha estat molt ràpid perquè «estaven preparats» i «sabien exactament les deficiències que tenien».

Pàramo va assegurar que, urbanísticament, per part de l'Ajuntament compleixen. Però es va enviar a totes les administracions afectades com Medi Ambient o Costes. I des de l'Oficina Tècnica Ambiental es va emetre un informe desfavorable «demanant que s'aclarissin coses perquè van considerar que el projecte estava incomplert o poc clar» i això va obligar a denegar la llicència.

La complementació del projecte, necessària, amb el text refós «fa referència a la part exterior d'El Bulli» i, segons Pàramo, «si tots informen favorablement, l'Ajuntament, com que urbanísticament ja compleix per nosaltres, si incompleix serien paràmetres que no depenen de l'Ajuntament, se li donarà llicència».

Projecte complementari

El promotor del projecte, el cuiner Ferran Adrià, va presentar el març de l'any passat un projecte complementari després que es fessin aturar els treballs perquè no tenien autorització. El document havia de legalitzar moviments de terra per adequar els accessos i incloure uns nous espais d'entrada, una caseta de vigilància i un pavelló d'accés que no estaven previstos al Pla d'Actuació Específica presentat inicialment que va rebre el vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme.

Els canvis s'han hagut d'incloure en un text refós que complementarà el projecte i el Pla d'Actuació que es va aprovar.

Malgrat els entrebancs en la tramitació, les obres del nou Bulli van avançant. El mateix cuiner ho explicava des del seu compte de Twitter fa uns dies, l'1 de juny, en una visita a les obres.

Les obres del nou Bulli, amb una ampliació del 20% de les instal·lacions actuals, van començar el 2015 van començar el 2015i es treballa amb la idea de poder obrir l'any vinent. L'anterior projecte, més ambiciós, que implica haver de canviar la llei, ha quedat de moment aturat.

El març d'aquest any l'administració va aturar els treballs que estaven realitzant a l'exterior perquè no tenien autorització.

La idea és que els dos primers anys es facin visites concertades amb experts en R+D, o bé amb visites escolars.