El CAP de Castelló d'Empúries ha atès aquest matí per primer cop el part d'un nadó. Ha nascut la Sofia, una nena que ha pesat 3480 grams i que és la quarta filla d'una família d'Empuriabrava. La dona ha arribat al centre amb el part molt avançat i s'ha considerat que no podia arribar fins a l'hospital.

La nena ha nascut a tres quarts de nou del matí. La llevadora i regidora de Castelló, Assumpció Brossa, ha explicat que avui no treballava però els companys l'han trucat en veure que la dona estava a punt de parir. En ser el quart fill, explica, tot va més de pressa.

L'ha fet passar a la consulta i en veure que no podia arribar a l'Hospital de Figueres han decidit atendre-la. El CAP està equipat per atendre parts, tot i que mai n'hi havia hagut cap, explica. Justament fa quinze dies s'havia renovat.

La nena ha nascut sense problema i "com que hi havia la pediatra, Mercè Cortès, de seguida ha agafat la nena, l'hem posat pell amb pell amb la mare, i tot ha anat molt bé". Després se l'ha estabilitzada i s'han traslladat a l'Hospital de Figueres. Les dues estan en perfecte estat.

Brossa explica com a anècdota que dilluns l'havia atès a la consulta i li havia demanat que l'atengués al part.

El part l'ha atès Brossa acompanyada de la pediatra. Han ajudat també la doctora Maia Planas, les infermeres Maria Payan i Elisabet Frigola, la infermera estudiant en pràctiques Marina Delgado i l'equip del VAM que s'havia activat.