L'encaix de les campanes amb la població ha tornat a viure un problema els darrers dies a Torroella de Fluvià. Tal com explica el Setmanari Empordà (del mateix grup editorial que Diari de Girona) aquest passat diumenge, a l'hora de la missa, van comprovar com uns brètols havien tallat la corda de les campanes de l'església de Sant Cebrià, suposadament per tal d'impedir que aquestes continuessin tocant.

El seglar que oficia la missa a Torroella, Jaume de Puig, va anunciar davant dels feligresos que posarà el cas en coneixement tant del Bisbat de Girona com de l'Ajuntament, ja que segons el seu punt de vista, ho considera «un atemptat» en tota regla envers la llibertat d'expressió i també en contra la feina de la parròquia.

El rellotge del campanar de Torroella està automatitzat i les seves campanes només toquen de dies. Temps enrere, quan es van instal·lar a l'inici, ja hi va haver algunes queixes de veïns propers a l'església, però aquesta és la primera vegada que les queixes van més enllà i es materialitzen en actes. Aquest escenari no és únic a la comarca de l'Alt Empordà. En altres municipis, el so de les campanes també ha estat motiu de conflicte veïnal, com per exemple és el cas de Sant Mori.

Roben un conill de l'escola

Paral·lelament, aquesta setmana Figueres i Vilafant també van ser víctimes de dues bretolades. En el primer dels casos uns menors es van emportar un conill de l'escola Carme Guasch i en van ferir un segon. El mateix dia els agents de seguretat els van localitzar a la ciutat i van tornar l'animal al seu lloc.

En el segons dels casos, aquesta vegada a la localitat de Vilafant, l'escola Les Mèlies va patir el robatori de dos ordinadors. De moment es desconeixen els autors dels fets i s'ha obert una investigació per aclarir els fets.