L'Alt Empordà, amb potencial per al turisme eqüestre

Una diagnosi revela que el món del cavall s'hauria de contemplar com una alternativa econòmica

19.06.2017 | 17:26
Cavalls de la hípica Can Mixeu fent una ruta per la platja

Una diagnosi del Consell Comarcal de l'Alt Empordà constata les potencialitats de la comarca per a desenvolupar el turisme eqüestre. La iniciativa pretén identificar, promoure i difondre les activitats eqüestres en els vessants turística, esportiva, social i terapèutica, per al foment d´aquest sector com una activitat econòmica a desenvolupar en les zones rurals. Creuen que s'ha de contemplar com una alternativa econòmica.

A Catalunya hi ha aproximadament 36.149 èquids i registrades 5452 explotacions equines. Les dades les aporta la diagnosi i són del Sistema d'Informació Ramadera Telemàtica, SIR. A l'Alt Empordà hi ha 154 explotacions, amb 1.174 cavalls.

"La cultura del cavall a l'àmbit de l'Alt Empordà és viva en comparació amb altres territoris catalans", diu l'estudi que ha coordinat el grup Leader Adrinoc, una associació per al desenvolupament rural integral.

La iniciativa pretén identificar, promoure i difondre les activitats eqüestres en els vessants turístics, esportius, socials i terapèutics, per al foment d'aquest sector com una activitat econòmica a desenvolupar en les zones rurals.

Des d´Empordà Turisme, i en representació del Consell Comarcal, s´ha participat activament en el desenvolupament del projecte i en les sessions de treball enfocades al turisme eqüestre, per tal de mirar d´identificar possibles rutes aptes per fer a cavall. També s´està treballant conjuntament per buscar sinergies entre empreses turístiques i empreses del sector eqüestre. I entre altres accions futures, hi ha els preparatius del "Dia a cavall", que tindrà lloc al setembre i permetrà que els centres eqüestres es donin a conèixer al territori i mostrin les seves potencialitats.

Fruit de la col·laboració s'ha portat a terme la diagnosi territorial "Potencialitats i necessitats del sector eqüestre a l'Alt Empordà". Aquest document "ens constata que la comarca té en el sector eqüestre un important potencial de desenvolupament, ja que les activitats eqüestres poden ser un bon complement de les diferents iniciatives de promoció, tant turístiques, com culturals i naturals", remarca del Consell.

Cultura viva del cavall

Es considera que "tot i la imatge elitista que es té del sector eqüestre i la seva poca estructuració, es detecta una cultura viva del cavall a la comarca". Se'l planteja com un sector divers, però innovador i amb bones perspectives de creixement.

Han avançat que "es recullen ja algunes iniciatives de turisme eqüestre que demostren la seva viabilitat com a activitat complementària durant les èpoques de baixa ocupació turística". També els projectes de centres eqüestres amb teràpies assistides amb cavalls "marquen una tendència molt positiva que ens indica que el sector gaudeix d´unes bones expectatives de futur i creixement".

Des del Consell plantegen que en resum l'estudi determina que les activitats eqüestres són una alternativa econòmica més que les entitats i els diferents agents vinculats a la promoció del territori han de contemplar en les seves línies de treball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Els estanys dels Aiguamolls, secs a l´estiu

Com cada any a aquesta època seguint el cicle natural dels de la zona mediterrània perden l´aigua...

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

L´accident va obligar a tallar carrils de la via i va generar retencions que van arribar als cinc...

Els Mossos retiren la via ferrada d´Albanyà per manca de seguretat

La unitat de muntanya la va revisar després que quatre persones resultessin ferides en caure una...

Un motorista ferit en un accident amb un senglar a Llançà

Un motorista ferit en un accident amb un senglar a Llançà

L'animal va creuar per la carretera local al vespre i va impactar contra la moto

Un ferit en un xoc entre dos camions a l´AP7 a la Jonquera

Un ferit en un xoc entre dos camions a l´AP7 a la Jonquera

L'accident ha obligat a tallar els dos carrils de la via on hi ha retencions

Castelló amplia el mercat de Terra de Trobadors fins a 120 parades i més carrers

Castelló amplia el mercat de Terra de Trobadors fins a 120 parades i més carrers

L'Ajuntament vol que sigui el mercat medieval de referència a Catalunya · S'han incorporat espais...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema