El camioner que va apunyalar un compatriota en un aparcament de la Jonquera surt en llibertat després d'un any en presó preventiva. El fiscal Enrique Barata demanava per a l'acusat 8 anys de presó per un intent d'homicidi però ha arribat a un acord amb la defensa, encapçalada per la lletrada Mònica Tarradellas, i li han rebaixat la pena a 2 anys de presó.

El motiu principal és que la nit del 22 al 23 de juliol del 2016 el camioner, després d'assestar la ganivetada al tòrax a la víctima, va avisar els serveis d'emergències i no va continuar amb l'agressió. Aquest desistiment voluntari ha permès condemnar-lo per un delicte de lesions en comptes d'un homicidi en grau de temptativa. A més, també li han aplicat una atenuant de reparació del dany perquè ja ha consignat 2.840 euros per indemnitzar l'altre camioner.

Una conversa tensa

Segons va reconèixer l'acusat, Atanas Todorov Naydenov, la nit dels fets va estacionar el camió en un aparcament de la Jonquera. Llavors, es va adonar que al camió veí hi havia dos compatriotes seus, també búlgars. Va començar a xerrar amb la víctima. Després d'una estona de conversa, l'acusat el va convidar a pujar a la cabina del seu camió per prendre alguna cosa perquè el company de la víctima dormia a l'altre vehicle.

Un cop al camió, van continuar parlant fins que, en un moment determinat, es van adonar que tenien un conegut en comú. «En aquest moment, el processat es va enfadar, va canviar radicalment el seu caràcter i va fer fora del camió el seu convidat», relata el fiscal.

Quan la víctima, encara «atònit», es disposava a sortir del camió, el processat va agafar un ganivet de 15 centímetres i li va clavar. La víctima, ja a les escales del camió, es va desplomar a terra.

«Va ser sense voler», va assegurar el camioner al judici. Fiscalia i defensa han ressaltat que no va continuar amb l'agressió, sinó que va avisar els serveis d'emergències i es va esperar dins el seu camió fins que va arribar l'ambulància i la policia. Després, va entregar voluntàriament l'arma que havia fet servir per apunyalar la víctima.

El tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat el camioner de viva veu. La sentència és ferma. A petició de la defensa, i comptant amb el suport de la fiscalia, han resolt deixar-lo en llibertat. La pena queda suspesa amb la condició que l'home, que no té antecedents i ja ha reparat el dany, no torni a delinquir durant un termini de 2 anys.