El primer permís per a construir la marina d'Empuriabrava es va rebre el 26 de juny de fa cinquanta anys. La commemoració del mig segle d'història s'està celebrant durant tot l'any. Però per recordar aquest primer pas s'ha organitzat l'acte principal de l'efemèride amb el títol "Empuriabrava: 50 anys compartint el bon humor. La gala serà dissabte al vespre. Aquest cap de setmana també hi haurà el concert gratuït de Chambao a la platja dins el festival Sons del Món.

L'envelat de la plaça de les Palmeres al Club Nàutic serà l'espai on se celebrarà la Gala. S’obrirà la vetllada amb un Còctel popular de benvinguda a partir de les nou del vespre, mentre que, a les deu de la nit, es podrà gaudir d'un show de clown amb classe, enèrgic i energètic, presentat i conduït per Guillem Albà i la Marabunta.

La Gala de celebració d’aquest 50è aniversari consistirà bàsicament en el lliurament dels reconeixements Empuriabrava 50 anys a algunes de les persones que han estat representatives al llarg de la història de la marina residencial castellonina; la presentació de la banda sonora del 50è aniversari d’Empuriabrava que porta per títol I just wanna be with you, del compositor castelloní Marc Timón; i, finalment, es servirà el pastís d’aniversari (amb la colla de diables Senyors del Foc) amb acompanyament d’una copa de cava. El ball de fi de festa serà amenitzat pel grup musical Bananna Beach.