Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 18 de juny a Figueres, un home de 31 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la ciutat, com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària i un delicte contra la salut pública.

Els fets van tenir lloc el mateix dia durant un control d'alcoholèmia que s'havia muntat a la carretera N-II, a l'altura del punt quilomètric 762,3, dins del terme municipal de Pont de Molins.

Persecució temerària

Cap a la una de la matinada, els agents van observar com una furgoneta, en veure el control policial, es disposava a fer mitja volta per tal d'evitar-lo. Immediatament es va iniciar un seguiment per tal d'aturar el vehicle escàpol.

Durant aquest seguiment, la furgoneta va circular temeràriament, envaint constantment el carril contrari i d'aquesta manera posant en risc la resta d'usuaris de la via que, fins i tot, en alguna de les ocasions van haver de dur a terme maniobres sense previ avís per tal d'esquivar-la.

El conductor fugitiu va entrar a Figueres realitzant tot tipus d'infraccions i finalment va accedir a l'aparcament de la plaça de l'escorxador on, després d'impactar amb quatre vehicles que estaven estacionats, es va aturar.

Dos quilos de cocaïna

En aquell moment, els Mossos van aconseguir detenir al conductor com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària. A més, a l'interior del vehicle els agents van localitzar tres paquets de cocaïna amb un pes total de dos quilos, i que tindria un valor aproximat al mercat d'uns 83.000 euros. Per aquest motiu, sumat a l'anterior, també se li va atribuir un delicte contra la salut pública.

El detingut, que ja disposava d'antecedents, va passar el dilluns a disposició del Jutjat d'Instrucció en Funcions de Guàrdia de Figueres, el qual va decretar el seu ingrés a presó.