El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, es va reunir amb l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, per tractar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat de Catalunya a la ciutat. Puigneró va recordar que la connexió de Figueres amb fibra òptica de la Generalitat forma part del «compromís del Govern català de connectar totes les capitals de comarca abans de l'any 2020», un compromís que va refermar davant el consistori empordanès.

Segons va detallar el Secretari, «el projecte presentat consta de 23 quilòmetres de fibra òptica per l'AP-7 des de la ciutat de Girona fins a Figueres, i de 2 quilòmetres més de tram urbà fins a arribar al punt de connexió, amb un pressupost total de 300.000 euros».

Puigneró també va explicar que «aquest projecte de fibra òptica neutra afavorirà la connectivitat. No només de la capital de l'Alt Empordà, sinó de zones que històricament han patit mancances o greuges en l'accés als serveis de telecomunicacions».

En aquest sentit, va afegir que «a partir de l'arribada de la fibra òptica de la Generalitat operada per Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), que complementa la xarxa ja existent d'operadors privats, es fomenta la competència de serveis de telecomunicacions». Pel secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital aquesta és «una bona manera de facilitar la resolució dels problemes com ara la indisponibilitat de serveis de cobrament electrònic».