El municipi de Pont de Molins va inaugurar dijous passat una nova caldera de biomassaL'acte va comptar amb la presència del diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, i l'alcalde de Pont de Molins, Josep Fuentes, acompanyats dels regidors de l'equip de govern.

Aquesta nova xarxa de calor ha estat finançada per l'Ajuntament de Pont de Molins i laAjuntament de Pont de Molins Diputació de Girona amb un pressupost total de 87.064 euros, i representa un estalvi d'emissions de CO2 de 18 tones l'any, amb una producció de renovable per valor de 63.814 kWh/any.

La biomassa que consumeix la caldera prové de boscos de les comarques gironines i substitueix les calderes velles de combustibles fòssils, una acció que ja va ser planificada al Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), aprovat el 2015. El PAES preveu la implantació d'accions en edificis i equipaments municipals, edificis residencials, el sector dels serveis, el transport privat i la flota municipal, i el sector dels residus, que suposen una reducció de 887,01 tones de CO2 per a l'any 2020 i equivalen a un 22,47% de les emissions del 2005.

L'alcalde de Pont de Molins va destacar durant la seva intervenció que el poble «aposta amb fermesa per aquest sistema més sostenible i respectuós amb el medi, que permet el progressiu abandonament dels combustibles fòssils». Les instal·lacions d'energia renovable amb biomassa tenen un paper important en la prevenció d'incendis forestals i la gestió sostenible dels boscos. També en la creació d'ocupació i en el creixement econòmic del territori.