Un home de 83 anys, veí de Llançà, va desaparèixer sense deixar rastre divendres passat, 23 de juny. La família de Jacques Regnier va informar del fet el mateix dia als Mossos d'Esquadra i de moment, gairebé una setmana després, continua sense aparèixer.

Tal com es relata a la denúncia presentada per les seves filles, l'home va sortir de casa seva amb el cotxe a les 6 del matí de divendres passat en direcció a Perpinyà. La dona amb qui vivia Regnier, havia estat traslladada amb ambulància a l'Hospital de la localitat francesa, i l'home, aparentment, amb el seu cotxe, un Nissan Micra de color blau, l'hauria seguit.

Els moviments registrats

Jacques Regnier havia marxat de casa sense el seu telèfon mòbil, havent agafat només la cartera on portava les targetes bancàries, la identificació i una petita suma de diners en efectiu. Posteriorment van comprovar que un dels moviments registrats a la seva targeta havia estat una compra de 129 euros en una gasolinera francesa a un quart de deu del matí.

També constaven dos pagaments de peatge, un a la Jonquera a dos quarts d'onze per valor de 3 euros, i un altre al peatge de Figueres amb poc més de 2 euros.

Aquest va ser la darrera localització que es va poder confirmar, ja que la següent era una extracció de 30 euros des d'un caixer automàtic que es va dur a terme a un quart de quatre l'endemà.

La família de Regnier, un cop estudiats els llocs on havia fet ús de la targeta es van dirigir a la gasolinera francesa i allà, ensenyant una foto de l'home i contrastant la imatge amb la de les càmeres de seguretat, van confirmar que havia passat per allà i que anava sol.

Continua la recerca

El desaparegut és de nacionalitat belga i portava vivint al municipi de Llançà més de 25 anys. Les seves dues filles no viuen en territori català. Una d'elles es troba a Bèlgica i l'altra a França. De moment la família resta a l'espera de qualsevol indici del senyor Regnier.

La família ha contactat ja amb algunes associacions, com per exemple «SOS Desaparecidos», i continua fent difusió a través de les xarxes socials i demanant si algú en sap alguna cosa que truqui immediatament amb 112 o es posi en contacte amb ells.

Fonts properes han explicat que Jacques Regnier es prenia diverses medicacions, sobretot per la pressió arterial, i una les possibles hipòtesis de la família és que potser «està desorientat o no es troba bé», ja que «mai havia passat res similar».