El jutge investiga un home de 88 anys de la Selva de Mar per tocaments a una menor

Citen a declarar com a testimonis a familiars de la nena. Entre aquests es troba una neboda que també hauria patit abusos ara fa 50 anys

30.06.2017 | 07:06

El jutjat d'instrucció número 5 de Figueres ha obert una investigació arran d'una denúncia interposada contra un home de 88 anys per haver fet tocaments a una menor de 14 anys a la Selva de Mar. El jutjat ha citat a declarar com a testimonis tres familiars de la nena.

Tal com va avançar al seu moment el Diari de Girona, el cas es remunta al 30 d'octubre del passat 2016. Segons consta a la denúncia que es va presentar davant dels Mossos d'Esquadra uns dies després, la nena es trobava a la casa del presumpte agressor amb la dona del seu pare. La menor va pujar al terrat de l'edifici i l'home l'hauria seguit fins allà. Llavors, tal com narra la mateixa denúncia, un cop allà, aquest li va demanar que li fes un petó a la galta. La nena li va fer i seguidament n'hi hauria demanat un altre a la boca mentre «li tocava un pit».

Davant d'aquesta situació, la menor va apartar la cara i li va demanar que parés però el denunciat hauria continuat sense el seu permís i li hauria tocat un altre pit. La nena va fugir del lloc dels fets mentre l'home li anava preguntant: «així em deixes sol?».

Un cop dins de la casa, la dona del seu pare es va adonar que alguna cosa no anava bé i se la va endur a un altre lloc. Finalment, la nena li va explicar tot el que havia passat prèviament al terrat i també li va dir que durant l'estiu l'home s'havia mostrat excessivament afectuós amb ella i que la buscava perquè li fes petons i que «li deia que tenia unes cames molt maques».

Ara, el jutjat ha obert diligències d'investigació i ha citat a declarar la dona del pare de la menor i dos familiars més. Entre ells, es troba la neboda del denunciat que assegura que també va abusar d'ella quan tenia 6 anys. Explica que part de la seva família ho sabia, però que alguns no la van creure i altres van tapar-ho. «Ni tan sols la meva filla s'ho podia creure». Els fets, que haurien tingut lloc fa més de 50 anys i ja haurien prescrit, s'haurien repetit fins que va tenir 14 anys. La dona té nombrosos informes psicològics que conclouen que va patir abusos reiterats durant la infància. Addicció a la feina i dificultat per establir relacions sentimentals i sexuals normals són només algunes de les conseqüències que ha patit.

Afirma que no ho va denunciar aleshores per vergonya i perquè «eren altres temps» i que les seqüeles li han impedit tenir una relació normal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema