El jutjat d'instrucció número 5 de Figueres ha obert una investigació arran d'una denúncia interposada contra un home de 88 anys per haver fet tocaments a una menor de 14 anys a la Selva de Mar. El jutjat ha citat a declarar com a testimonis tres familiars de la nena.

Tal com va avançar al seu moment el Diari de Girona, el cas es remunta al 30 d'octubre del passat 2016. Diari de GironaSegons consta a la denúncia que es va presentar davant dels Mossos d'Esquadra uns dies després, la nena es trobava a la casa del presumpte agressor amb la dona del seu pare. La menor va pujar al terrat de l'edifici i l'home l'hauria seguit fins allà. Llavors, tal com narra la mateixa denúncia, un cop allà, aquest li va demanar que li fes un petó a la galta. La nena li va fer i seguidament n'hi hauria demanat un altre a la boca mentre «li tocava un pit».

Davant d'aquesta situació, la menor va apartar la cara i li va demanar que parés però el denunciat hauria continuat sense el seu permís i li hauria tocat un altre pit. La nena va fugir del lloc dels fets mentre l'home li anava preguntant: «així em deixes sol?».

Un cop dins de la casa, la dona del seu pare es va adonar que alguna cosa no anava bé i se la va endur a un altre lloc. Finalment, la nena li va explicar tot el que havia passat prèviament al terrat i també li va dir que durant l'estiu l'home s'havia mostrat excessivament afectuós amb ella i que la buscava perquè li fes petons i que «li deia que tenia unes cames molt maques».

Ara, el jutjat ha obert diligències d'investigació i ha citat a declarar la dona del pare de la menor i dos familiars més. Entre ells, es troba la neboda del denunciat que assegura que també va abusar d'ella quan tenia 6 anys. Explica que part de la seva família ho sabia, però que alguns no la van creure i altres van tapar-ho. «Ni tan sols la meva filla s'ho podia creure». Els fets, que haurien tingut lloc fa més de 50 anys i ja haurien prescrit, s'haurien repetit fins que va tenir 14 anys. La dona té nombrosos informes psicològics que conclouen que va patir abusos reiterats durant la infància. Addicció a la feina i dificultat per establir relacions sentimentals i sexuals normals són només algunes de les conseqüències que ha patit.

Afirma que no ho va denunciar aleshores per vergonya i perquè «eren altres temps» i que les seqüeles li han impedit tenir una relació normal.