Comissen feixos de papers negres que els estafadors simulen convertir en bitllets

La Guàrdia Civil intervé 22 paquets que pretenien ser entre 100 i 1.000 francs suïssos - S'usen per la coneguda estafa dels "bitllets tintats"

30.06.2017 | 10:17
Els papers negres que podien ser usats per estafar

La Guàrdia Civil de la Jonquera ha fet una troballa poc habitual en un dels controls que tenia establerts aquest dimecres.

Va localitzar: 22 feixos de papers de color negre, de diferents dimensions i quantitats tots ells que simulaven ser francs suïssos.

Aquests papers s'utilitzen per a la coneguda estafa dels bitllets tintats. 

Aquesta consisteix en utilitzar aquets papers negres que tenen la mida i textura similars als bitllets de curs legal, i després a la persona que pretenen estafar, els diuen que són negatius que es poden transformar en paper moneda legal mitjançant un procediment químic.

Els agents de la Jonquera van torbar-los en un vehile que el matí de dimecres pretenia creuar la frontera en setit França. Van identificar el conductor i hi van localitzar 22 feixos de papers de color negre.

El conductor va explicar a la policia que ell tenia una imprempta i que tots aquests feixos de paper negres era un encàrrec que havia de lliurar a França.

Davant les sospistes, la Guàrdia Civil va comissar tots els feixos: n'hi havia deu que pretenien simular bitllets de 1.000 francs suïssos; vuit de 200 francs i quatre, de 100.

Aquesta troballa va quedar comissada i posada a disposició del jutge de guàrdia de Figueres. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema