Un home ha mort i dos més han resultat ferits, un d'ells greu, després que s'hagi produït una explosió en la cambra hiperbàrica d'un vaixell a Cadaqués.

Els fets s'ha desencadenat pels volts de les deu del matí. L'embarcació es trobava a pocs metres de la costa quan s'ha produït la tragèdia, a prop de Portlligat.

Les causes estan essent investigades per la Guàrdia Civil. Al lloc dels fets hi han treballat el SEM, Bombers, Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cadaqués.

El mort tindria uns 60 anys i és veí de Roses. Ha resultat fertit un jove de 25 anys que el SEM l'ha traslladat en helicòpter a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. L'altre home ha pogut anar pel seu propi peu fins a l'ambulatori local, ja que ha resultat ferit lleu.

L'embarcació de l'accident és una barca de corallers. A bord hi anaven tres persones i una d'elles ha mort, el veí de Roses. Els dos ferits són família: pare i fill.

Els equips d'emergències han acordonat la platja de Portlligat.

Corallers amb llicència

El director general de Pesca, Sergi Tudela, ha explicat que dos dels tres tripulants de l'embarcació tenien llicència per extreure corall. "Eren pescadors de la confraria de Roses", ha detallat. Un d'ells, la víctima mortal, tenia permís per extreure corall en aigües interiors. "L'atorga l'administració catalana i és per pescar a la zona més costanera", ha explicat.

La víctima mortal era un dels cinc pescador amb permís per pescar corall. Tudela ha recordat que l'any que ve hi haurà una moratòria de deu anys per extreure l'espècie i que aquest any ja havien reduït a la meitat el nombre de llicències que atorgaven altres anys. "Era una de les cinc llicències que teníem concedides a Catalunya", ha exposat.

L'altre tripulant, en canvi, tenia llicència per a aigües exteriors, un permís que és de competència estatal. Segons Tudela, les inspeccions sobre l'estat de les cambres hiperbàriques correspon a Capitania Marítima. "Els pescadors estan sotmesos a situacions difícils i necessiten passar per un procés de descompressió, per això alguns porten cambres hiperbàriques a l'embarcació", ha explicat.

Al llarg de la tarda han remolcat l'embarcació i l'han traslladat fins al port de Roses.