La Guàrdia Civil de la Jonquera ha fet una troballa poc habitual en un dels controls que tenia establerts aquest dimecres passat . Va localitzar 22 feixos de papers de color negre, de diferents dimensions i quantitats, que simulaven ser francs suïssos.

Aquests papers s'utilitzen per a la coneguda estafa dels bitllets tintats, que consisteix a utilitzar aquets papers negres que tenen la mida i textura similars als bitllets de curs legal, i després a la persona que pretenen estafar, els diuen que són negatius i que es poden transformar en paper moneda legal amb un procediment químic.

Els agents de la Jonquera van trobar-los en un vehicle que pretenia creuar la frontera en sentit França. El conductor va explicar que tenia una impremta i que els feixos eren un encàrrec que havia de lliurar a França. Davant les sospistes, la Guàrdia Civil va comissar-los: n'hi havia deu que pretenien simular bitllets de 1.000 francs suïssos; vuit de 200 i quatre, de 100. La troballa queda a disposició del jutge de guàrdia de Figueres.