L'Ajuntament de Figueres debatrà avui al vespre una moció de suport al Festival i al Museu del Circ després de l'anunci del promotor d'abandonar la ciutat. L'equip de govern i el PP la presentaran conjuntament. Inclou el compromís d'invertir 1,1 milions tres anys vinents per al museu i subvencions per als propers dos per al festival.

Les partides per al museu s'inclourien als presupostos per a reprendre els treballs tècnics i la reforma de la Casa Nouvillas com a seu del Museu. Està previst començar aquest any però el govern, en minoria, va haver de renunciar-hi per tal de poder aprovar el pressupost.

Pel que fa al festival, contempla que s'incorpori al pressupost de 2018 i 2019 la subvenció necessària amb la mateixa quantitat que en passades edicions per garantir que es pugui celebrar.

L'anunci per part del director del Festival, Genís Matabosch, a través d'un article d'opinió al setmanari Empordà ha posat en alerta el govern que ara vol garantir la continuïtat. Comerç Figueres culpa el govern.

També ho fa avui des de les xarxes Manuel Toro, el regidor d'Unió, que va abandonar l'equip de govern.

S'espera que la votació avui de la moció al ple generi un intens debat entre els grups que integren el consistori. A les xarxes també en parlava Pere Casellas