L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha convocat un ple extraordinari per debatre el suport al Museu i al Festival del Circ. Serà dilluns vinent. Consideren imprescindible que tots els grups municipals puguin exposar els seus posicionaments i definir el suport del plenari municipal en relació a aquest projecte.

A la comissió informativa prèvia celebrada dilluns només el govern va votar-hi a favor. La majoria es van abstenir i la CUP i Compromís d'Esquerres van votar-hi en contra. El resultat no s'espera que sigui aquest perquè faltaven diversos regidors com la portaveu del PP.

El que es debatrà dilluns serà una moció que ha promogut PDeCAT i el PP. Va rebre 5 vots favorables del govern, 9 abstencions (ERC, PSC, C’s, Manuel Toro i Núria Galimany), i 2 vots en contra (CUP i CExF). En aquesta comissió només hi eren presents 16 dels 21 regidors del Consistori, amb excusa d’assistència de la portaveu de la CUP, la portaveu del Partit Popular, un regidor del PSC, i un regidor no adscrit.

La moció contempla un suport explícit econòmic.Inclou el compromís d'invertir 1,1 milions tres anys vinents per al museu i subvencions per als propers dos per al festival.

Les partides per al museu s'inclourien als presupostos per a reprendre els treballs tècnics i la reforma de la Casa Nouvillas com a seu del Museu. Està previst començar aquest any però el govern, en minoria, va haver de renunciar-hi per tal de poder aprovar el pressupost.

Un debat públic

L’alcaldessa Marta Felip considera que és absolutament necessari un debat públic on totes les forces politiques defineixin amb claredat i mostrin el seu suport al projecte, i que ho facin no només pel promotor, també per totes les altres administracions públiques que hi donen suport i que demanen un posicionament definit del consistori figuerenc.

La situació s'ha donat després que el director del festival, Genís Matabosch, expressés públicament la intenció de no continuar celebrant el festival.