Castelló d'Empúries celebrarà dissabte els 50 anys de la marina d'Empuriabrava amb un dels actes principals de la programació i que es preveu espectacular. Els Comediants amb una vintena d'entitats oferiran una cercavila on es recreran records, ambients, moments i personatges que reflecteixen l'origen, el futur i el present de la marina.

L'elenc artístic de 500 persones de la festa-espectacle està format per professionals de les arts escèniques i persones, grups, entitats, associacions, colles i col·lectius artístics i culturals de la vila de Castelló d'Empúries i d'Empuriabrava. Els elements estètics de decoració, vestuari, personatges, capgrossos, màscares, artefactes escènics, seran majoritariament de Comediants, amb la integració d'elements de cultura tradicional i popular de la localitat.

Hi haurà tres parts: Retaule de primavera al Club Nàutic; Aiguabarreig de festa continuant pel passeig Marítim i Arrels de Futur a l'escenari de la platja.

A la primera part es donarà vida a l'edifici del club nàutic amb les criatures de l'aire, des d'estrelles a sardines o els antics deus de la mediterrània.

A la segona part actuaran diferents entitats en onze apartats més, cada una de les quals exposarà algun moment o element de la marina. Per exemple, la comparsa de Raquel Castillo Octopussy mostrarà l'Empuriabrava de nit.

La darrera part, Arrels del futur se situarà a la platja on les carrosses i participants s'agruparan per mostrar el desig per al futur d'Empuriabrava.