El primer gran incendi de l'estiu es va declarar ahir a la tarda al Voló, a la Catalunya Nord, i durant hores va amenaçar l'Empordà, que va quedar cobert per una intensa columna de fum. Els Bombers segueixen treballant per controlar les flames, que ja han arrassat unes 150 hectàrees. En les tasques d'extinció hi treballen 14 dotacions dels Bombers catalans.Ja s'han reobert la N-II i l'AP-7 a la Jonquera, tallades ahir al vespre.

Ahir a la nit, els bombers aconseguien controlar un dels flancs de l'incendi forestal del Voló i se centrave en evitar que el foc avanci cap al Pertús. Segons informa 'L'Independant', els esforços es concentren en evitar que l'incendi afecti Les Cluses, molt a prop de la frontera. Cinc hores després de declarar-se, l'incendi forestal del Voló ha cremat unes 150 hectàrees. Segons informa 'L'Independant', els bombers francesos ja han aconseguit controlar un dels flancs, situat a les afores del municipi.

Les flames, que ja han cremat 150 hectàrees, van obligar a tallar diferents carreteres a les dues bandes de la frontera, entre elles la N-II i l'autopista AP-7, a La Jonquera. Aquest dissabte, a les dues vies ja s'hi circula amb normalitat.

Els excursionistes que es trobaven a la zona on s'havia declarat l'incendi es troben tots fora de perill.