La fins ara regidora de Cultura i primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós, Júlia Gil, va prendre possessió com a nova alcaldessa d'aquest municipi, en el ple extraordinari celebrat dimecres.

Gil relleva en el càrrec el fins ara alcalde, Josep Maria Bartolomé, que hi va accedir el 2007. Bartolomé té previst abandonar l'acta de regidor en breu, segons el setmanari Empordà, del mateix grup editorial que Diari de Girona.

El fins ara alcalde ja va anunciar l'any passat que tenia intenció d'abandonar l'alcaldia i passar el relleu a Júlia Gil. Els motius que van esgrimir van ser dos projectes, la nova escola que Ensenyament no executava i la polèmica biblioteca.

El llançamanet de llibres als contenidors de reciclatge després de convertir-la en un espai de coworking va generar molt d'enrenou i crítiques.

Josep Maria Bartolomé va manifestar que feia sis anys que estava al costat de Júlia Gil, que era una persona de la seva plena confiança i que creia que era la persona idònia per assumir l'alcaldia quan ell dimitís.