El grup del PSC Figueres va afirmar ahir que veu a l'equip de govern de l'Ajuntament de Figueres «incapaç» de tirar la ciutat endavant. Van fer aquestes declaracions en el marc d'una roda de premsa, en la qual van valorar el darrer mig any de mandat viscut des de l'oposició després del trencament del pacte amb el govern de CiU el passat mes de gener.

El portaveu de la formació, Pere Casellas, va titllar l'equip de Marta Felip de dèbil, ja que, segons la seva opinió, un govern format per cinc persones és «petit, just i escàs» per tal de poder fer front «als reptes i a la realitat» d'una ciutat com la de Figueres.

«Hi ha moltes coses que no s'han fet. El concurs dels festivals estratègics, el nou contracte d'escombraries o les reformes al barri de Sant Joan» va exemplificar Casellas.

El portaveu socialista va recalcar que l'únic que s'havia pogut tirar endavant fins al moment eren els pressupostos del 2017, els quals s'havien aprovat gràcies a l'ajuda d'ERC.

Casellas va afegir precisament que veia interessos per part de la portaveu d'aquest grup, «en què es mantingui l'actual govern», esperant que a les eleccions vinents es trobi en una bona posició, però «amb una ciutat immersa en la inacció».

El PSC va valorar positivament la feina que s'havia fet fins ara des de la seva nova posició, però van lamentar que el consistori no els hagi donat una bona resposta a una llista de 42 preguntes formulades sobre temes municipals.

El debat del circ

Preguntat pel tema del Festival i el Museu del Circ, Pere Casellas va culpar l'equip de govern d'estar desaprofitant les oportunitats i fer que molts projectes quedin «descartats». Casellas va recordar que durant la darrera etapa del mandat s'havia posat una partida de 500.000 euros destinada al Museu, i que va ser precisament el seu grup qui va tirar endavant la comissió que estudiaria el projecte.

El portaveu va remarcar que el PSC mai s'havia posicionat en contra del Museu, però va evitar revelar què votarien al ple del dilluns. «Anirem a escoltar» va dir.