El Ministeri de Foment ha engegat la recta final de les obres del nou giratori de la plaça del Sol de Figueres. L'empresa adjudicatària va començar ahir l'asfaltatge als diferents vials que hi conflueixen. Aquests treballs s'espera que s'allarguin tota la setmana. El conjunt de l'obra hauria d'estar enllestida en breu, segons l'Ajuntament de Figueres.

Els operaris van començar a abocar asfalt als diferents vials de forma simultània ahir al matí. Avinguda Salvador Dalí i el carrer Empordà (l'accés a la ciutat per l'N-260) són els principals on es treballa. També s'acaben trams de carrers que arriben a la plaça del Sol, com el carrer Lasauca i el carrer Tortellà.

A banda de l'asfaltatge, queda pendent d'acabar la senyalització per a la nova cruïlla i els treballs per adequar l'interior del macrogiratori.

L'espai central manté un edifici que havia estat principalment la seu de l'oficina de Turisme. El projecte preveu que es pugui accedir a la part central del giratori, on el projecte esbtableix que hi haurà una zona verda.

Els treballs per reordenar aquest nexe d'accés a la ciutat van començar el mes de novembre de l'any passat. Tenien un termini d'execució de set mesos. Tot i que s'allargarà una mica més del previst, s'espera que estiguin enllestits en breu, segons ha informat l'Ajuntament.